annonse

annonse

Økning i skattefrie gaver – en gavepakke til treningsbransjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Regjeringen foreslår å øke beløpet fra 2000 til 5000 kroner i året, på skattefrie gaver en bedrift kan gi til sine ansatte. Det byr på store muligheter for treningssentrene, mener Kjersti Oppen i Virke Trening.

Finansminister Jan Tore Sanner bekrefter overfor VG.no at regjeringen vil øke beløpet på skattefrie gaver. Blir forslaget vedtatt i Stortinget betyr det at en hver bedrift kan gi sine ansatte en skattefri gave til 5 000 kroner.

Sanner sier til VG.no at eksempler på skattefrie gaver bedrifter kan gi sine ansatte, er abonnement på treningssenter, sykkel eller månedskort på kollektivtransport.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– En stor seier

– Dette er en stor seier for Virke, gitt saken om skatt på rabatt (tredjemannsrabatter, red.anm.) som vi kjempet for noen år siden, da regjeringen innførte dette og det rammet treningsbransjen.

Kjersti Oppen (Foto: Virke)

– Som et plaster på såret fra regjeringen den gang, økte de da gavebeløpet fra 1000 til 2000 kroner per år, noe som var en halv seier i det hele. Nå går de opp til 5000, som viser at beløpet den gang, var for lavt, sier bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening.

Hun mener dette gir et stort mulighetsrom for treningssenterbransjen for å påvirke sine nærliggende bedrifter til å bruke denne muligheten til å fremme, styrke og bevare sine ansattes fysiske helse, vel og ve.

– Dette er bra for folkehelsen, særlig i en pandemisituasjon, hvor fysisk og psykisk helse er viktigere enn noen gang, sier Oppen.

Må kjenne sin besøkelsestid

Virke Trening har i mange år forsøkt å få myndighetene med på en ordning der bedriftene kan betale for sine ansattes treningssenterabonnement, uten at det utløser skatteplikt – etter en modell som man blant annet har i Sverige.

Med økningen av taket kan bedriftene velge å sponse et treningssentermedlemskap inntil 416 kroner per måned uten at det medfører beskatning. Men bedriftene står fritt til om de vil gi skattefrie gaver opptil maksbeløpet og hva gaven/gavene skal bestå i. Beløpet er ikke øremerket fysisk aktivitet.

– Nå må treningssenterbransjen kjenne sin besøkelsestid. Her ligger det en potensiell gavepakke for de som er flinke til å markedsføre at sunne og friske ansatte kommer både bedriften og de ansatte selv til gode, påpeker Oppen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]