annonse

annonse

Online, ute og hjemme: Norske PT-er tilpasser seg pandemien

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Med en skjør stabilitet på treningssentrene tilpasser PT-ene sine tilbud under pandemien.  Hele 80 prosent ser positivt på framtidsutsiktene for egen PT-business.

Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av daglig leder Henning Holm i AFPT. Undersøkelsen er gjennomført i tidsrommet 1. november 2020 – 15. januar 2021, og omfatter 168 PT-er i hele landet.

– Jeg ble kjempeoverrasket over positiviteten! Men samtidig er PT-ene treningsbransjens kanskje største idealister. Det er de som møter menneskene hver dag, og de eneste som jobber på provisjon. Langt fra alle sentereiere eller ledere er villige til det, så det sier en del om engasjementet, sier Henning Holm.

Trekker businessen hjem

På spørsmålet «Hvilke tilpasninger har du foretatt for å fortsette din PT-virksomhet under Covid-19?», svarer 67 prosent utetrening. Utetreningen blir fulgt av onlinetrening (47 %) og PT hjemme hos kunden (22 %). 14 prosent har også bygget eget hjemmegym for å kunne trene sine kunder.

Kun fem prosent oppgir «byttet arbeidsgiver».

– Jeg er overrasket over hvor mange som har bygget eget hjemmegym og utfører PT-tjenester hjemme hos kundene. At man skulle over på online og trene ute, skjønte vel alle – men å dra hjem til kundene og bygge egne gym.., PT-ene har virkelig blitt tvunget til å tenke nytt, sier Holm.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Viktig kommunikasjon

Han er egentlig ikke veldig overrasket over at såpass få har oppgitt «byttet arbeidsgiver». Dette til tross for at laget deler seg i to for påstanden «Jeg har fått mye hjelp fra senteret under Covid-19»: Enig/helt enig får 50 prosent, det samme for Uenig/helt uenig.

Henning Holm.

– Mange har nok ikke et reelt alternativ. Jeg har snakket med en del PT-er og de forventer jo ikke at senteret skal fikse opp i situasjonen. Det går mer på å få støtte og hjelp med hensyn til økonomiske råd, få informasjon før de leser det i avisen etc.

– Det handler om kommunikasjon. De sentrene som vinner frem er de som informerer og viser støtte overfor PT-ene. Det er det pedagogiske rundt oppfølgingen som er viktig, ikke det rent økonomiske, sier Holm.

Har du overlevd dette…

Halvparten av de spurte PT-ene har fått flere ben å stå på, og over halvparten jobber som før. Svært få har enten tatt en pause fra yrket eller byttet yrke, ifølge undersøkelsen.

– Hvor mange PT-er tror du «legger opp for godt» gjennom pandemien, hvis du ser litt frem i tid?

– Har du som PT overlevd dette året, er det stor sjanse for at du overlever videre. At PT-ene har fått flere ben å stå på tror jeg de bare har hatt godt av, og jeg tror at andelen PT-er utenfor treningssenter-regi, vil øke. Og det er ikke en umiddelbar god nyhet for sentrene.

– PT-ene har lært at de kan drive uten treningssenteret, men samtidig er nok senteret den beste og primære arenaen, for der er det så mange medlemmer å ta av.

– Men at PT-ene har lært at det for eksempel går an å bygge hjemmegym – som 14 prosent har sagt at de har gjort, er helt rått, sier Holm.

Han tror likevel at pause/bytte-prosenten kommer til å øke, men ikke mye.

– Har du klart dette, kommer du gjennom fremover også, fastslår han.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Digitale salgskanaler

På spørsmål om hvilke nye salgskanaler PT-ene har benyttet seg av, svarer over halvparten Instagram og 35 prosent Facebook-annonser. Egen nettside ligger under 20 prosent.

– Så sosiale medier selger timer?

– Ja, sosiale medier selger. Men man skal huske på at de PT-ene som hadde en kundemasse fra før, ofte er de som gjør det bra også digitalt. Vi ser at de som er ferske PT-er og skal begynne rett på onlinetrening, ofte ikke har den merkevaren eller kjennskapen i markedet – og da blir det tøffere.

Mer selvstendige og bevisste

– I sum etter Covid-19, stiller treningssentrene sterkere eller svakere som arbeid/oppdragsgiver for PT-ene?

– Jeg tror at ettermarkedet kommer til å bli veldig bra for de som har ivaretatt PT-ene sine, og de som setter PT på dagsorden.

– PT-ene har blitt mer selvstendige enn noensinne, og de vet nå at de ikke er avhengig av sentrene. De ser på sentrene som primært arbeidssted, men de har forstått at de klarer seg uten.

– Jeg tror det en enda større kamp for å få de fremste PT-ene til å jobbe hos seg. Konkurransen har blitt enda sterkere fordi PT-en har blitt mer selvstendige og mer bevisste på sin egen verdi, fastslår Holm.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]