annonse

annonse

Opplever suksess med «Booty Builder»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Norskutviklede Booty Builder er på over 100 treningssentre i Norge, og nå skjer det ting internasjonalt. Gründer Haakon A. Larsen har store ambisjoner fremover.

Kroppens største muskel trenger definitivt trening. Egenerfaring om akkurat det, resulterte i treningsapparatet Booty Builder.

– Jeg hadde egentlig aldri drømt om å lage et treningsapparat. Jeg var litt større før og begynte å løpe mye – og gikk ned 19 kilo. Men samtidig forsvant rumpa mi, sier Haakon A. Larsen.

Han forteller at han prøvde å finne øvelser for «å få noe å henge buksa på igjen». Han fant mye forskning på området «hip thrust»-øvelser og begynte å teste dem.

– Men det var veldig «kålete» å få det til. Det tok for mye tid å sette opp og gjennomføre. Da sjekket jeg om det fantes apparater som gjorde øvelsen, men det fantes ikke.

Kommersielt navn

Larsen eksperimenterte masse og fant ut av at det gikk an å gjøre bevegelsene enda bedre.

– Kort fortalt fant jeg den lengste og tyngste veien å gå, og en bra måte å bygge muskler på. Jeg skjønte også tidlig at den største kundegruppen er kvinner.

Og det medførte det kommersielle navnet Booty Builder – som vel ikke trenger videre forklaring.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Men i tillegg til trening av kroppens største muskel, fant Larsen også ut at treningen med apparatet ga ham mer hurtighet.

– Jeg ble raskere i sprint av å trene slik. Ikke så mye på flatmark, men i bakker spratt jeg lettere oppover, sier han.

Formet av brukerne

Men alle kan ha en lur idé, fastslår Larsen og forteller at da han fikk lagd den første prototypen, lagde han også en gruppetime på et senter med 10 øvelser, hvor Booty Builder var en av dem.

Booty Builder-gründer Haakon A. Larsen.
Booty Builder-gründer Haakon A. Larsen.

– Da fikk jeg testet dette på hundrevis av mennesker for å sjekke om det fungerte for dem også. Det fungerte veldig bra og ble veldig populært. Jeg hadde gruppetimer under utviklingen av tre modeller, så brukerne har vært med på å forme apparatet, sier han.

Under utviklingen av apparatet fant Larsen også ut at Booty Builder kunne bruke strikker på vektmagasiner for å forandre belastningskurven slik at det blir tyngre på toppen av øvelsen, der setemuskulaturen er mest aktivert.

– Booty Builder er den eneste i verden som har det, og det følger med egne strikker som man kan sette på magasiner for å forandre belastningskurven og få maksimal effekt, fastslår Larsen.

Internasjonal satsing

Det er ca. tre år siden oppstarten og Booty Builder har kommet i fire versjoner etter den tid. Når produseres apparatet i Europa, og selges i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Sveits, USA og Russland.

– Det er i hvert fall hundre sentre i Norge som har den nå, det russiske fotballandslaget har kjøpt og vi er på Olympiatoppen, forteller Larsen.

Ambisjonene videre er store. Larsen forteller at han har fått med seg Europas største distributør av treningsutstyr i Tyskland på laget.

– De håper jeg gjør det bra. Og i USA er det full rulle. Vi har inngått et samarbeid med Bret Contreras – han som fant opp The HipThruster – og jeg håper å få i gang en egen produksjon i Brasil… Det er så mange sentre der så vi setter opp en egen produksjon.

I Norge er det også mye ugjort: – Det er vel rundt 1100 sentre har, så det er nok å ta seg til. Fremover skal vi jobbe dobbelt så hardt, fastslår han.

Open for business

Opptrappingen er kjærkommen. Larsen forteller at det egentlig er først fra nyttår ting har tatt av, og at det har vært mye jobbing.

– Det har vært en tøff start og jeg har finansiert alt selv. Nå tjener vi penger og det er bra, men jeg har ingen planer om å lage masse forskjellige maskiner. Jeg utviklet denne fordi ingen andre gjorde det.

I Norge er det mye direktesalg, og noen partnere – men Larsen er åpen for at alle som distribuerer treningsutstyr kan selge Booty Builder.

– Jeg er ikke i konkurranse med andre, og de som vil – som allerede selger treningsutstyr – kan selge for meg.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]