annonse

annonse

Opplever vekst med små PT-grupper

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Marianne Krogh-Bjerke og mannen Sondre hoppet av treningssenterkarusellen og etablerte Fredrikstad Trening og Helse AS – Team PT – for ca. to år siden. Livsstilsendring og PT-grupper er stammen i forretningen som skal runde 3,5 mill. i år.

– Det er ikke alle livsstilsendring-deltakere som føler seg komfortable på et vanlig treningssenter. Hos oss er det trygt og godt, vi har ikke speil i salen og ikke stor gruppe veltrent ungdom, fastslår daglig leder Marianne Krogh-Bjerke.

Hun legger til at det er en del andre også som ikke trives i folkemengden på et tradisjonelt treningssenter; for eksempel kjente folk i næringslivet, folk som figurerer i mediene og fastleger som vil unngå å trene side om side med sine pasienter.

– Både jeg og Sondre har jobbet i kommersielle treningssentre siden 2004 og 2006. Vi har dratt ut det vi har ønsket å jobbe mer med, og det vi har savnet, forteller Krogh-Bjerke.

Hun var daglig leder på Elixia i Fredrikstad, men det var Sondre som hoppet først. Et halvt år senere sluttet også Marianne for å jobbe heltid i Team PT.

Maks ti personer

Fra starten med PT en-til-en og tre PT-gruppetidspunkter, har Team PT i dag 17 tidspunkter hver uke for gruppe-PT med maks ti deltakere. Enkelte kombinerer PT-gruppe med livsstilsendringskurs.

– Gruppetreningskonseptet vårt er at vi har en gruppe-pt-timeplan – en app med alle tidspunkter som ligger tilgjengelig for booking for maks ti personer – så kan kundene velge fra uke til uke hva de ønsker å være med på, sier Krogh-Bjerke.

Innen livsstilsendring kjører Team PT konseptet Easylife.

– Vi jobbet også tidligere med Easylife, og vi har tatt det tilbake og valgt å endre litt på konseptet i forhold til det vi hadde på et vanlig treningssenter. Utfordringen var at vi så folk på kurset, men ikke på trening. Nå har vi PT-grupper og vi får fulgt opp kundene mer nøye og vi ser dem oftere, forteller Krogh-Bjerke.

Hun legger til at en viktig nøkkel er at coachingen som ytes, virker bedre når de har mulighet til mer og oftere personlig kontakt.

PT-gruppe tar over

– Hva koster det med gruppe-PT «medlemskap»?

– Frem til nå har vi bare hatt tilgang på månedsbasis, men vi kjørte en kampanje før jul med 12 måneder binding – og det tok litt av. Vi trodde egentlig ikke at folk ville binde seg, men det vil de. Prisen er 1 200 kroner per måned med binding, og 1 799 per måned uten.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange kunder har dere?

– På Easylife-kurs har vi ca. 40 stykker som deltar ett år. Vi har ca. 35 på gruppe-PT og mellom 15-20 en-til-en PT-kunder.

– Hvordan vil denne type business utvikle seg i årene fremover?

– Jeg har troen på nisjer, det blir mer og mer viktig. Og vi har troen på forretningsmodellen ellers hadde vi aldri turt å satse på det. Vi hadde aldri startet et vanlig treningssenter i Fredrikstad nå, fastslår Krogh-Bjerke.

– God kvalitet og service har alltid vært populært, og det er det vi ønsker å gi personlig for hver eneste kunde.

Hun legger til at PT-gruppe nå begynner å ta over omsetningsmessig.

– Det vi erfarer er at vanlig PT er noe folk bruker i en viss periode, men vi ser at de som begynner en-til-en, går over til en kombiløsning og deretter over til gruppe-PT.

Desidert mest kvinner

Konkurransen om treningssenterkundene er stor i Fredrikstad som i alle andre byer i Norge, og selv om Team PT konkurrerer med treningssentrenes egen PT-satsning, mener Krogh-Bjerke det blir noe annet.

– Selvfølgelig er det konkurranse, men timene hos oss blir annerledes, for eksempel når det gjelder lokalene, uten for mange mennesker rundt. Det blir et helt annerledes miljø, sier hun.

Kundene er fra 16 til 70 år med en stor overvekt av kvinner.

– Hvor blir det av mennene?

– Ja, det lurer vi også på… Vi har mannlige kunder, men stor overvekt av kvinner. Min teori er at vi kvinner er flinkere til å ta vare på oss selv, og bruke penger på det. Man ser jo det i alt fra frisør til neglepleie. Og så er det ofte slik at mennene skal «fikse det selv».

Et PT-studio har heller ikke de samme investeringskostnadene som et tradisjonelt senter. Krogh-Bjerke forteller at de baserer seg på veldig lite apparater.

– Vi har knebøystativer, vektstenger med skiver, kabelstativ, kettlebells, hantler, Prowler-bane og noen romaskiner og spinningsykler. Vi bruker kroppen mye, og har en rimelig utstyrspark sammenlignet med et vanlig treningssenter. Utstyr er ikke hovedingrediensen vår, men kunden og kundens helsemålsetning, fastslår Krogh-Bjerke.

Skal vokse videre

Veien videre for Team PT er vekst. I dag er de to ansatte, pluss to PT-er som jobber deltid. Team PT disponerer et lokale på ca. 400 kvm., hvor 280 kvm. er egne og resten – en gymsal med garderober – deles med en videregående skole i samme bygg.

– Ambisjonen vår på kort sikt er å leie de siste 100 kvm. som er ledige i lokalet vi leier. Da trenger vi ytterligere to PT-er som konsulenter hos oss. Vi har som mål å omsette for 3,5 millioner kroner i 2018, sier Krogh-Bjerke.

– Hva er de langsiktige ambisjonene?

– Min mann Sondre ville svart noe veldig drømmende på det spørsmålet. For eksempel å være en vesentlig bidragsyter til halvering av Norges overvekt og dobling av opplevd livskvalitet.

– Helt enkelt handler det jo om å være en katalysator som får mennesker i stand til å ha det overskuddet og energien de trenger til å ta vare på både seg selv, familie, venner og kollegaer. Vi mener at vår modell er i stand til nettopp det på en veldig god måte.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]