annonse

annonse

Ny opptur for EasyLife i Norge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter flere år uten ønsket vekst, er EasyLife Norge på vei mot en ny storhetstid. Bergen er tilbake for fullt, Trondheim går bedre og bedre, mens vi fra januar også får et eget EasyLife Senter for Asker og Bærum. – I tillegg kommer det til også flere sentre på mindre steder, sier daglig leder for EasyLife Norge, Martin Christoffersen (64), som selv nærmer seg pensjonsalderen og har begynt å se seg om etter noen som kan overta «stafettpinnen».

Hva er det mest gledelige som har skjedd med EasyLife det siste året?

– Det tror jeg må være at vi har en så bra utvikling i våre to nest største byer, Bergen og Trondheim. I Bergen har vi vært uten EasyLife et par år før Frode Monsen, innehaveren av et av Bergens største treningssentre, In Shape i Olsvik, startet opp for fullt i 2016. Det har gått veldig bra, og denne høsten har han gått videre og tilbyr EasyLife også i Arna og Fyllingsdalen. Bergen er derfor tilbake på EasyLife-kartet, og driftige Frode Monsen har ambisjoner om flere destinasjoner for EasyLife i Bergensområdet.

– I tillegg er det gledelig å se at Trondheim går bedre og bedre, etter at vi hadde et opphold med EasyLife der en kort periode før BAZ på Lade startet opp våren 2015. Dette er et senter som har spesialisert seg på voksne og eldre som ikke trives på de tradisjonelle sentrene i Trondheim. De har truffet godt med sitt konsept, som også passer som hånd i hanske med EasyLife. Sentret kan være et forbilde for andre som ønsker å satse på vårt vektreduksjonsprogram.

– Du nevnte Asker og Bærum. Hva skjer her?

– Her gjør EasyLife come-back etter en periode med liten aktivitet for oss i disse store og viktige kommunene. Mest gledelig er det at det er en av våre mest erfarne EasyLife-instruktører, Thomas Gusdal ved Drammen EasyLife Senter, som starter opp et eget senter for EasyLife, på Nesbru som ligger på grensen mellom Asker og Bærum. Vi har lenge sett at det er et stort marked for et rent vektreduksjonssenter, slik som Drammen EasyLife Senter, i dette folkerike området.

– At en så erfaren kar som Thomas, som har hatt ansvaret for mange EasyLife-deltagere i Drammen, skal starte opp, er derfor veldig bra. Han har med seg sin kone, Henriette Evensen, som også er en svært erfaren EasyLife-instruktør, og dette blir veldig bra for EasyLife Norge.

Gründeren bak EasyLife i Norge, Martin Christoffersen, startet opp med EasyLife i august 2004, mens han åpnet Norges eneste treningssenter bare for vektreduksjon, Drammen EasyLife Senter, i august 2010. Her ser vi ham sammen med daglig leder for Drammen EasyLife Senter, helt siden januar 2011, Lise Wollberg Vestli, i Drammen EasyLife Senter.

– Thomas Gusdal vil imidlertid fortsette i sin stilling som fagansvarlig for EasyLife Norge ved siden av. En fin kombinasjon, sier Martin, som trekker fram at EasyLife også styrker sin posisjon på Haugalandet.

– Norges mest erfarne EasyLife-instruktør, Tor Herman Omland, innehaveren av Balanz på Sandnes, starter opp treningssenter på Avaldsnes på Karmøy. Det betyr at vi får et senter som tilbyr EasyLife på øysiden, i tillegg til at vi allerede har EasyLife ved Puls Oasen.

– EasyLife Norge har for første gang ansatt en person som bare skal arbeide med rekruttering av nye EasyLife-sentre. Ann Kristin Kleppe, som har lang salgserfaring ved MyLife Livsstilssenter i Skien, som er et datterselskap av EasyLife Norge, skal kombinere stillingen sin ved sentret i Skien med denne jobben.

 – Er det andre ting som er interessant å se på i forhold til å nå fram til den store gruppen med overvektige her i landet?

– Ja, vi har sett at de overvektige trives best om de får trene sammen med andre som er i samme situasjon som dem selv. Som en konsekvens av at vi får stadig flere selvbetjente lavprissentre, har treningssentrene blitt tilgjengelige for flere og flere yngre. Skoleelevene har gjort sitt inntog i treningssenterbransjen. Jeg trener selv av og til på et slikt lavprissenter, og ser at minst 80% av de som besøker dette sentret etter klokken 15 er i alderen 16 til 20. Det er vel og bra, men samtidig ser vi at voksne, og ikke minst overvektige, ikke føler seg hjemme i dette miljøet.

– Dette har åpnet et marked for sentre som spesialiserer seg mot overvektige og andre som føler at de faller utenfor miljøet som ofte dominerer både på de selvbetjente sentrene, men også på de store kjedesentrene. Vårt eget senter midt i Drammen sentrum er et godt eksempel på dette. Drammen EasyLife Senter er det eneste treningssentret bare for EasyLife her i landet, og vi har hatt stor suksess siden åpningen i august 2010.

– Men, vi har også andre sentre som ligner veldig på Drammen EasyLife Senter. Ved Moss EasyLife senter, som ligger vegg i vegg med Ditt Treningssenter i Moss, har innehaveren Odd Ivar Eriksen valgt å skille ut dette som et eget senter, med egen inngang og parkeringsplass. Samtidig kan medlemmene ved Moss EasyLife Senter benytte alle tilbudene ved Ditt Treningssenter, men medlemmene ved Ditt Treningssenter kan ikke gå motsatt vei.

– Odd Ivar har klart å skape et senter for EasyLife-medlemmer samt de som opplever at de ikke passer inn på Ditt Treningssenter eller som trenger ekstra tett oppfølging.

Vi har sett at eksempler på at EasyLife-programmet også tilbys utenfor de tradisjonelle treningssentrene? Kan du si mer om dette.

– Ja, og det aller beste eksemplet er nok utetreningssentret som de to erfarne EasyLife-instruktørene Tore Gullen og Ruth Sørum startet opp på den nedlagte Eggemoen Militærleir i 2014, Camp Eggemoen eller EasyLife Ringerike, som de kaller seg. Mange dro nok litt på smilebåndet når de fortalte at de skulle starte et treningssenter for EasyLife hvor stort sett all trening skulle foregå utendørs, året rundt. I dag er det ikke mange som smiler av dette lenger. For sentret har blitt en større og større suksess.

«Mest gledelig for meg er det å snakke med folk som har gått ned både 20 og 30 kilo, eller mer, ved hjelp av vårt program»

– Det er få av våre andre tradisjonelle treningssentre som rekrutterer flere EasyLife-deltagere enn Camp Eggemoen. Det viser seg også at sentret klarer å få mange flere til å fortsette etter at de er ferdig med EasyLife- året, enn de tradisjonelle sentrene. Det, sammen med deres to ukentlige treningsøkter ute, har ført til at mange andre som ikke vil gå ned i vekt også har kommet for å bli medlemmer på sentret.

– Camp Eggemoen har derfor nå både utetreningsgrupper for de som er med i vektreduksjonsprogrammet, for de som er ferdig med programmet og vil fortsette å trene på sentret og for de som bare blir medlemmer for å trene ute.

– Jeg tror derfor at vi i fremtiden vil få se flere og flere lignende sentre som Camp Eggemoen. Undersøkelser som Virke har gjort viser også at mer enn 60 % av alle nordmenn foretrekker å trene ute i stedet for på et treningssenter. Denne prosenten kan godt hende er enda høyere for gruppen med overvektige som vi vet ofte kvier seg for å gå inn på et tradisjonelt treningssenter, sier Martin

Hva med markedsføringen? Her har det jo skjedd mye siden dere startet opp med EasyLife i 2004.

– Ja, det er helt klart. Vårt EasyLife-magasin var enerådende som markedsføringsorgan da vi startet opp, og på det meste var vi opp i et opplag på utrolige 1,3 millioner magasin fordelt på over 60 ulike utgaver, en utgave for hvert senter.

EasyLife magasinet, som Martin Christoffersen har hatt hovedansvaret for selv, har vært en viktig årsak til den suksessen EasyLife har hatt i Norge. Det lages en egen utgave av magasinet for hvert senter som tilbyr EasyLife, 3 ganger i året. På det meste ble det sendt ut over 60 utgaver og med et total opplag på 1.3 millioner magasin. Her ser vi Martin med noen av utgavene.

– Slik er det ikke lenger, selv om magasinet fortsatt produseres og mange av våre mest erfarne EasyLife-sentre sender ut magasin til alle husstander i sitt nedslagsfelt 2-3 ganger i året, i tillegg til å bruke sosiale medier.

– Vi ser at nettopp sosiale medier tar over mer og mer av markedsføringen, og vi er fornøyde med å konstatere at vi har fått bedre og bedre erfaring med bruk av dette for å markedsføre vårt livsstilsprogram. Vi bruker Facebook flittig i EasyLife Norge, mens mange av våre sentre har blitt veldig dyktige til å fylle opp sine grupper ved bruk av Facebook lokalt i sine kommuner.

– Det siste gjelder ikke minst Tore Chitussi og hans Modus sentre i Bodø og Narvik, som har hatt en fantastisk suksess med EasyLife de siste årene. Trond klarte å få inn over 60 EasyLife-deltagere til sine kurs i Bodø som startet i januar i år, bare gjennom bruk av Facebook i november og desember året før, mens han har fått inn rundt 100 til sine EasyLife-grupper i Bodø denne høsten.

Folk som følger med på hva som skjer med EasyLife Norge har sett at dere har fått en ny fagansvarlig for EasyLife dette året.

– Ja, etter å ha vært ansatt helt siden 2005, valgte Stina Ulseth å gå tilbake til skoleverket, etter nesten 13 års innsats for EasyLife Norge. Da var det en veldig bra løsning for oss at den svært erfarne EasyLife-instruktøren ved Drammen EasyLife Senter, Thomas Gusdal, tok over en del av hennes arbeidsoppgaver og er nå fagansvarlig for EasyLife, i tillegg til at han fortsatt jobber ved Drammen EasyLife Senter.

– Kombinasjonen av å være fagansvarlig for EasyLife og samtidig ha den praktiske erfaringen som EasyLife-instruktør, er suveren. Den gir jo Thomas et veldig bra grunnlag for å kunne utvikle vårt program videre. Han har da også utrettet mye i løpet av de månedene han har hatt jobben siden 1. februar i år. Det gjelder både i forhold til selve programmet, men også i med til kosterstatterne hvor har det skjedd mye de siste månedene. Ny leverandører og nye smaker. Ikke minst er det fantastisk at vi nå kommer på banen med middagsretter også i tillegg til suppene våre.

Hva blir viktigst for EasyLife Norge når vi ser inn i 2018?

– Det blir utviklingen av programmet videre. Thomas er godt i gang med å revideringer, og vi er opptatte av en kontinuerlig utvikling av kosterstatterne våre.

– Viktig blir det også å styrke vår posisjon i de store byene. Her har vi jo et sterkt ønske om et EasyLife-senter også i Oslo. Vi jobber med saken og har folk som er interesset. Samtidig vil vi inn i byer som vi enda ikke har vært i, som for eksempel i Ålesund og Tromsø. Vi vil også tilbake til Finnmark, og ser fylkets største by Alta, som et sted vi gjerne vil starte opp med EasyLife.

– Hva med deg selv? Du begynner jo å dra litt på årene og nærmer deg pensjonsalder.

– Ja, dessverre. Det er nok bare å innse det. Kroppen fungerer heller ikke like bra lenger som for 20 år siden, selv om jeg trener nesten daglig, både styrke og kondisjon. Jeg har derfor begynt å se inn i den berømte glasskulen, for å se om det er folk som vil passe til å ta over.

Martin Christoffersen, her på den velkjente Funwalkeren i Drammen EasyLife Senter, innrømmer at han merker at han nærmer seg pensjonsalderen. Han har derfor begynt å se seg om etter noen som kan ta over driften av både EasyLife Norge og de tre treningssentrene som han eier gjennom sitt holdingselskap MC Invest A/S.

– Her er det flere muligheter. Både et salg av EasyLife Norge og datterselskapene, Drammen EasyLife Senter, MyLife Livsstilssenter i Skien og MyLife Livsstilssenter i Sandefjord, er en mulighet. Men det kan også være at en av mine tre døtre etter hvert kan ta over, selv om ingen av dem er der enda.

– En tredje mulighet er at jeg fortsetter i en tilbaketrukket rolle, som en aktiv, eller arbeidende styreleder, som det så fint heter. Her er jeg vel på mange måter allerede, da jeg i dag stort sett først og fremst konsentrer meg om EasyLife-magasinet. Som journalist gjennom mange år, først i Drammens Tidende i 15 år, og senere i EasyLife-magasinet, er det jo dette jeg først og fremst kan.

– Nå er jeg i gang igjen med et nye magasin som skal ut i begynnelsen av januar. Skal besøke mange steder både på Østlandet, Sørlandet, i Rogaland, Bergen, Møre, Trondheim og Nord-Norge i løpet av oktober og november. Det er jo også dette jeg liker best av alt, å sette meg ned og prate med folk som har fått et nytt liv gjennom vårt livsstilsprogram. Det gjør meg veldig glad å se at vi hjelper så mange mennesker til et helt nytt liv.

– For det er det som skjer når du går ned 20, 30, 40 kilo og mer, og du får mye bedre helse på kjøpet, avslutter Martin Christoffersen, som har tilbudt EasyLife på alle steder i Norge de siste 14 årene, fra Vadsø i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen i vest til Halden i øst.

Les mer om EasyLife her

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]