annonse

annonse

Opptur med teknologibasert medlemsreise

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Medlemsreisen hos Sprek Trening er bruk av teknologi i praksis, hvor medlemmene følges opp systematisk. Treningssenteret i Verdal og Levanger har kjørt systemet i skyen siden 2014 og klart å få raten for inn- og utmelding ned i 7,9 prosent.

Anne Sigrid Christoffersen er daglig leder av de to Sprek-senterne i Verdal og Levanger med tilsammen 1 840 medlemmer. Senteret i Verdal ble åpnet i 2004, og Christoffersen forteller at en av målsettingene helt fra starten var å være tett på medlemmene og gi regelmessig hjelp og oppfølging.

– Men vi erfarte at de som spurte om hjelp fikk det, mens de som kanskje trengte hjelpen mest nådde vi ikke ut til. Det ble litt tilfeldig hvem som fikk veiledning og oppfølging.

– Derfor savnet vi noe som kunne kvalitetssikre oss i forhold til alle medlemmene, og vi var på let etter et system som kunne hjelpe oss med dette. I tillegg ønsket vi digitalisering av treningsprogrammet, oppsamling av treningsdata osv.

Endelig fullført

Sprek innførte Wellness-systemet i 2009 og den oppdaterte Cloud-løsningen kom i 2014. Systemet baserer seg på at medlemmene har en app og er innlogget mot Sprek. Medlemmene har treningsprogrammet i en skybasert app og booker timer i appen.

Derfra har man bygget opp medlemsreisen sakte men sikkert, og fra i vinter regner Christoffersen med at systemet omtrent er fullført. De har med andre ord brukt ganske lang tid på å utforme opplegget.

– Hva innebærer medlemsreisen?

– Den definerer oppfølgingen som medlemmene får, fra de kommer inn som et lead eller en «walk in». Vi oppretter da en profil i Wellness-systemet. Medlemmet tildeles en av våre trenere og vi setter opp den første introduksjonstimen i løpet av så få dager som mulig.

– Vi tar en samtale, foretar en kartlegging av status, utarbeidelse av det første treningsprogrammet samt omvisning på senteret. Gangen i det avhenger også litt av hvem medlemmene er; om de er vant til å trene og om de har vært medlem tidligere. Det første møtet varer 50 minutter, forteller Christoffersen.

Viktig med oppfølging

Treningsprogrammet har en varighet på seks uker. Når utløpsdatoen på treningsprogrammet nærmer seg, mottar vedkommende medlem en invitasjons-mail til en ny treningsveiledning. Da vil treningsveilederen eller PT-en som har hatt vedkommende til den første introduksjonstimen, også få medlemmet opp på arbeidslisten sin.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Christoffersen understreker at oppfølging av nye medlemmer er av vesentlig betydning.

– De første ukene av medlemskapet er ganske avgjørende for hvorvidt noen forsetter å stå som medlem. Vi har brukt kjent evidensbasert dokumentasjon som bakgrunn for de valgene vi har tatt i forhold til trening de første åtte ukene.

– Og det er derfor vi har introduksjonstimen og en ny veiledning etter seks uker, samt veiledning 8-10 uker etter denne igjen. Deretter har vi halvårlige veiledninger som går automatisk, med invitasjonsmail til medlemmet og beskjed til PT/veileder, alt inkludert i medlemsprisen.

Aktive brukere av data

For at medlemsreisen skal kunne ha en funksjon bør helst alle medlemmene være aktive brukere av Wellness-systemet, ellers har ikke oppsettet og teknologien noen verdi, ifølge Christoffersen.

– Dette har vi brukt lang tid på å etablere, og per i dag er å så si alle medlemmene aktive brukere med egne profiler, og dermed fungerer det slik vi ønsker.

Anne Sigrid S. Christoffersen.

– Medlemmene er også med på å forme sin egen medlemsreise – det ligger utallige muligheter i systemet, men man må ha en klar plan for hvordan man definerer oppgavene og legger opp aktiviteter, sier Christoffersen og legger til at øvelsene og treningsprogrammene ligger i appen, digitalt og med videoer.

Man registrerer aktivitetene sine og får tilbakemeldinger når man har forbedret seg.

God kommunikasjon

– Vi presenterer også en del aktiviteter gjennom året som medlemmene kan melde seg på. Her får vi en utrolig god motivasjonsfaktor til å opprettholde og øke aktivitetsnivået. På sommeren kjører vi utfordringer på å gå, løpe eller sykle utendørs. Da føler medlemmene at de bruker medlemskapet sitt selv om de ikke er inne på selve senteret og trener, forteller Christoffersen.

– Det er mye her som gjør at systemet på en måte blir som et lim mellom oss og medlemmene. Vi når vi alle sammen, uavhengig om de trener ute, på senteret eller lar være å trene. Vi har jo god kontroll med hvor mye den enkelte trener og kan ta kontakt hvis noen ikke har vært på senteret på en stund. Dette er et system som er optimalt tilpasset vår bransje.

Hyggelige tall

Siden Sprek fikk Wellness-systemet, og spesielt sky-løsningen, har Christoffersen sett noen hyggelige tall.

– Fra 2009 til 2014 hadde vi fått ned differansen, fra topp antall medlemmer og til bunnen var nådd, til rundt 12 prosent. Etter at sky-løsningen kom på plass sank den ytterligere, og i 2017 var den 7,9 prosent.

– Vi har jo gjort noen andre grep også, blant annet byttet ut sykkelparken. Vi ser at besøksraten per medlem har økt, faktisk med 20 prosent. Det mener vi også kan tilskrives vår aktive oppfølging av medlemmene.

Brukes til rådgivning

– Er dere kommet i mål nå?

– Vi føler at vi har fått på plass et system og en løsning som er bra, men det er vel stadig rom for forbedringer. Vår teknologileverandør er veldig åpen for våre ønsker, noe vi glade for, vi er tross alt en liten aktør oppe i Nord-Europa.

– Men de har vel sett at vi er godt fremoverlent og villige til å ta i bruk mulighetene i systemet. Og vi blir faktisk også brukt til rådgivning av italienerne, i forhold til å utvikle bedre og bedre funksjoner i systemet.

– Hva med medlemmene – blir det mye teknologi å passe på?

– Noen har vel hatt litt teknologiangst, men stort sett har vi fått veldig positive tilbakemeldinger. Det gjelder alle brukergruppene, fra ungdom til seniorer. Førstnevnte tar jo teknologien på strak arm, og de eldste seniorene som bruker appen er faktisk over 85 år.

– Vi vektlegger god opplæring, og systemet er meget enkelt og brukervennlig, sier Christoffersen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]