annonse

annonse

Orkla tilbyr trening for de ansatte ved hovedkontoret – nesten gratis og på arbeidsplassen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Orkla innviet før sommeren sitt nye hovedkontor på Skøyen i Oslo, og et topp utstyrt gym på 500m2 for de ansatte var en viktig brikke i planleggingen av bygget.

Vi snakker med Robert Rønning som var sterkt involvert i planleggingen:

– Hvorfor investere i et gym for ansatte i tillegg til alt annet som skulle på plass i et så stort prosjekt?

Robert Rønning. (Foto: Orkla)

– Vi er opptatt av våre medarbeideres fysiske og psykiske helse, og trening er god medisin i så måte. I tillegg er det positivt å ha en ikke-faglig arena hvor man kan møtes og gjøre aktiviteter sammen. Treningsrommet åpner for nettopp dette!

– Vi ønsker også at våre medarbeidere skal oppleve Orkla som en attraktiv arbeidsgiver som legger forholdene til rette for en aktiv livsstil hvor det er plass til både jobb, familie og fritidsaktiviteter. I dette bildet håper vi at tilgang til trening på arbeidsstedet vil oppfattes som et positivt element av våre medarbeidere.

– Hva mener du er viktigst for at gym’et skal kunne gi en slik positiv effekt også på sikt?

Klart for styrketrening.

– Det må være et sted de ansatte har lyst til å bruke, dvs. være ryddig, lyst og tiltalende med treningsutstyr som fungerer bra og er enkelt å bruke.  Videre er det ingen ulempe å ha noen «drivere» som får med seg andre på trening.

– De trenger absolutt ikke være toppatleter, men er de positive «treningsrom-ambassadører» som motiverer andre til å bli med, vil mye være gjort.

Gode erfaringer

– Hva var viktigst da dere valgte utstyr og leverandør?

Klart for HIIT.

– For oss var det viktig at vi hadde en leverandør som vi kunne diskutere både behovsanalysen og alternative løsninger med, og som hadde solid, funksjonelt utstyr vi kunne stole på. Pris er selvfølgelig også alltid et spørsmål, men like viktig er det å vite at leverandøren stiller opp hvis noe etter hvert skulle feile eller hvis man ser at det bør gjøres endringer.

– Vi hadde god erfaring med Sportsmaster fra tidligere og referansesjekk bekreftet at Sportsmaster ville være et godt valg.

– Og selve gjennomføringen?

Klart for gruppetrening.

– Leveransen har gått på skinner! Løpende dialog hele veien, utstyret kom til avtalt tid og Sportsmasters dyktige montører installerte og kontrollerte hele utstyrsparken som planlagt – uten ekstra tid eller kostnader, fastslår Rønning.

Hadde klare tanker

Hanne Ranem Lind fra Sportsmaster var med i prosessen fra starten av, og er godt fornøyd med resultatet.

– De ansatte ved hovedkontoret dekker et spenn i både alder og fysisk form. Orkla hadde klare tanker om brukergruppenes treningsønsker og hvilken «brukerterskel» vi skulle legge oss på. Vi hadde gode diskusjoner rundt dette, og fant frem til treningsutstyr med apparatfunksjon og betjening som vil gi alle ansatte mulighet til å bruke treningsrommet aktivt.

Et fullverdig alternativ

Hva mener så brukerne av treningsrommet? Vi treffer Kurt Olsen, leder av Orkla Gym og en av de ansatte som allerede har fått mange økter i det nye gym’et, og spør:

– Du er en av de som har fått testet det nye treningsrommet en stund nå. Svarer treningsrommet til forventningene?

Kurt Olsen.

– Absolutt! Jeg har vært et aktivt medlem på treningssenteret der jeg bor, men ser at treningsrommet på jobben er et fullverdig alternativ. Her får jeg trent det jeg ønsker av styrke og kondisjon før eller etter jobb, dvs. uten ekstra kjøring.

– Hva er viktigst for deg for at du skal fortsette å bruke det og ha glede av denne treningsmuligheten også fremover?

– Det viktigste for meg er at utstyret fungerer og at vi klarer å holde det relativt ryddig slik at det ikke blir kaos og ukoselig å trene der.

Vil du vite mer om treningsrom på arbeidsplassen? Kontakt Sportsmaster!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]