annonse

annonse

Oslo: Åpner butikker og kjøpesentre, men ikke treningssentre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Handelsstanden tok første stikk i gjenåpningsplanens trinn 2 i Oslo. Videre innfasing, av for eksempel treningssentre, vil bli vurdert rundt 20. mai.

– Smitten har gått jevnt nedover i Oslo, fra høyeste nivå i midten av mars og antall innleggelser har gått betydelig ned mens antall vaksinerte har økt de siste ukene, sier byrådsleder Raymond Johansen.

– For fremdriften av gjenåpningen er det disse tre områdene som har mest å si. Heldigvis fortsetter pilene og peke i riktig retning – men dessverre er ikke utviklingen entydig, fortsetter han.

Byrådslederen fastslår at de viktigste prinsippene er gradvis og kontrollert – en gjenåpning skal være varig fremfor raskest mulig.

– Dersom vi må stenge ned igjen like raskt som vi åpner, har ikke gjenåpningen vært mye verdt. Gjenåpning krever stor tålmodighet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Ny vurdering rundt 20. mai

Fra og med torsdag 6. mai kan kjøpesentre og butikker åpne sine dører. Serveringsbransjen er fremdeles stengt og kan kun tilby take away. Fra mandag 10. mai går grunnskolen i Olso tilbake til gult nivå.

– Videre innfasing i trinn to vil bli vurdert rundt 20. mai. Ifølge faglige råd er det ikke rom for å gjøre mer nå, fastslår Johansen.

På pressekonferansen ble det opplyst at også kultur – som kino, teater etc. – blir en del av trinn to, og blir dermed en «konkurrent» til treningssentrene i gjenåpningsplanen.

– Jeg er glad for å endelig være i en posisjon hvor vi forsiktig kan starte en gjenåpning av kjøpesentre og butikker i Oslo. De som nå kan åpne må følge et strengt smittevernregime. Jeg håper at vi om noen uker vil kunne fortsette på trinn 2 og starte gjenåpningen av serveringssteder, sier byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

Verken hun eller byrådsleder Raymond Johansen nevnte treningssentre i det hele tatt.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]