annonse

annonse

Oslo kommune får nye 155 mill.

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Regjeringen tildeler kommunene ytterligere 750 millioner kroner, som skal kompensere bedrifter som er særlig hardt rammet av smitteverntiltak.

– Det er kommunene som fordeler disse pengene videre, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland og mener det er viktig at kommunene er raske med å fordele pengene til virksomheter som har det tøft.

Ved forrige tildeling av kommunale midler for å bøte på en vanskelig koronasituasjon, fikk Oslo 227 millioner kroner. Av disse bestemte byrådet at treningssentrene kunne søke om totalt 20 millioner kroner.

LES OGSÅ: Nesten 200 000 frafalte medlemmer for treningssentrene i Oslo

Den gang uttalte byrådet at det også ved neste runde ville være serveringsbransjen som skulle prioriteres. Hva treningssenterbransjen eventuelt får i denne runden, bestemmes av byrådet.

I denne runden får Oslo total 155 419 000 kroner til fordeling til spesielt hardt rammede bedrifter.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Spisset tildelingen

– Behovene til virksomhetene endrer seg over tid. I første runde brukte vi en litt bredere pensel da midlene ble fordelt etter folketall og til kommuner med høyere arbeidsledighet enn landsgjennomsnittet.

– I denne runden spisser vi tildelingen ytterligere til kommuner med høy sysselsetningsandel i overnattings- og serveringsbransjen. Vi prioriterer også vinterdestinasjonene. I mange kommuner utgjør dette ryggraden i det lokale næringslivet, og regjeringen vil bidra til å sikre disse viktige arbeidsplassene, sier Hofstad Helleland.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]