For mars fikk ca. 20 prosent av landets treningssentre kontantstøtte av staten.
(Update: dette var status ved publisering 4. mai. Bildet vil endre seg etter hvert som flere søker kompensasjon for mars).
Det er ca. 1200 treningssentre i Norge. Det vil si at ca. 20 prosent av totalen søkte og fikk koronastøtte av staten samme måned som treningssenter-Norge ble stengt ned.
Listen over de som fikk mest støtte, toppes av Impulse Treningssenter med sine 10 sentre. Totalt fikk Impulse 779 991 kroner i støtte for mars (næringskode treningssentre, red.anm.).
Men akkumulerer vi tallene til 3T, viser oversikten at trønderkjeden fikk hele 2,63 mill. i støtte i mars.
Også Bare Trening-kjeden fikk over en million kroner i støtte. SKY Fitness fikk nærmere 900 000 i støtte for mars.
Både Spenst-, Aktiv365-, Sprek365-sentre figurerer på listen over treningssenter-kjeder som fikk støtte for mars.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Ikke alle har søkt eller fått
Norges desidert største treningskjede SATS (inkl. Fresh Fitness) er ikke å finne på listen. Kun et fåtall av Family Sport Club-sentrene er der, kun to Mudo-sentre – og ingen EVO, Actic eller Nr1 Fitness sentre.
Kravet for å få støtte etter formelen kompensasjon=omsetningstap*(uunngåelige faste kostnader)*0,9, var en omsetningsnedgang på minimum 20 prosent sett i forhold til samme periode i fjor.
Under næringskoden undervisning innen idrett og rekreasjon, befinner det seg også noen treningssentre, selv om majoriteten av selskapene er mindre yoga-sentre og diverse treningstilbud. Ikke alle er relevante i treningsbransjen.
Summen av «treningssentre» og de relevante «undervisning innen idrett og rekreasjon»-selskapene, pluss andre næringskoder treningssentre av og til bruker, gir en totalstøtte på ca. 24 millioner kroner for mars.
Under næringskoden treningssentre var det 217 bedrifter som tilsammen fikk 21,75 millioner kroner i støtte, ifølge innsynstjenesten for kompensasjonsordningen.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]