Mona Nyhagen Kristoffersen overtok stafettpinnen fra Anita Tonne uken før landet stengte ned. Løsningen ble digitalisering, men planene for det analoge tilbudet er på plass. – 2021 blir året da vi smeller til, fastslår Kristoffersen.
På spørsmålet om hvorfor hun og mannen Glenn Bjørnar Kristoffersen kjøpte konseptet som Anita Tonne hadde gründet, forteller Mona Nyhagen Kristoffersen at hun alltid har «digget» konseptet.
– Jeg var en av de første som var med på kurs da Anita begynte med instruktørkurs. Nå er jeg på mitt trettende år som Corebar-instruktør. Da Anita skulle fase ut Corebar, tenkte jeg at «nei, dette her går ikke».
Det ledet opp til samtaler om hva man kunne gjøre videre.
– Anita hadde full tillit til meg og gledet seg over at jeg ville lede Corebaren videre. Jeg kunne jo Corebar ut og inn – samtidig som jeg har kjent litt på ting jeg gjerne ville utvikle videre. Så da tok jeg sjansen midt i koronatiden, og tok over. Uken etter stengte landet ned, forteller Kristoffersen.
Lanserte en digital versjon
Nedstengingen av treningssenterbransjen var selvfølgelig en strek i regningen med tanke på Corebar ute på treningssentrene.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Så da lanserte vi CoreTube, en online treningstjeneste, sier Kristoffersen.
Det startet med et knippe treningsvideoer, men under koronatiden har det blitt godt tid til filming så nå er både Corebar Cardio, Strong og Mobility på plass. I tillegg har de nye eierne også lansert Corebar QuickFix; en timinutters intens bein-, kondisjon- eller magetrening.
I høst ble også CoreTube sluppet i en engelskspråklig versjon.
Månedsprisen på tjenesten er 149 kroner. Ifølge Kristoffersen har ingen av de som har abonnert meldt seg av, og tjenesten har mange faste abonnenter.

– Ambisjonen er å få med oss flest mulig, og utvikle kanalen videre, både når det gjelder tjenester og brukervennlighet, sier Kristoffersen.
Foreløpig er CoreTube en online videotjeneste, men planen er også å kjøre livesendinger på både norsk og engelsk. Utfordringen nå er at koronasituasjonen gjør det vanskelig å blande teamet av mastertrainere som jobber på ulike treningssentre.
– Fra 2021 vil vi kjøre livesendinger og «happenings» på CoreTube. Det er viktig at folk kan nå oss. Selv om det er en onlinetjeneste, ønsker vi å være tilstede for publikum.
– Bransjen trenger Corebar
Kjernen i Corebar er likevel å levere gruppetimekonseptet til treningssentre. Til tross for pandemien, så har The Corebar mottatt mye støtte og engasjement blant sentre og instruktører. Det er ca. 60 sentre som tilbyr Corebar treningskonsept på sitt senter spredt rundt i landet, det vil si de har lisens til å kunne sette opp Corebar på sine gruppetreningsprogrammer.
Medlemssentrene har muligheten til å bli medlem av CoreTube hvis ønskelig, og kan bruke innholdet slik at de slipper å lage det selv.
I november er det et nytt instruktørkurs på trappene, og det er ifølge Kristoffersen, godt mottatt.
– Så vi er ikke i tvil om at bransjen ønsker Corebar på sentrene.
– Hva er drømmen hvis du ser litt fremover?
– Er det lov å si alle sentrene i Norge? Vi er i god kontakt med flere kjeder og treningssentre i Norge, i tillegg til enkeltstående sentre og noen idrettslag, sier Kristoffersen.
– Drømmen og ønsket er å utvikle konseptet i form av øvelser, musikk og oppbygning. Vi ønsker å gi våre deltagere den ultimate treningsopplevelsen med vårt full-pakkekonsept. Enten om du trener på et senter, eller hjemme i egen stue.
– Det finnes mange sentre som har corebarer, men på grunn av Covid-19 har bransjen kommet litt i sparemodus og kjører sine egne konsepter uten lisens. Men vi har mange på listen som skal starte opp med The Corebar Treningskonsept fra januar 2021.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Tar det rolig
Selskapet Corebar har tre inntektsstrømmer; medlemskap for konseptet, CoreTube og utstyrssalg (Corebar-stenger).
Kristoffersen, som også er PT og instruktør på Espern i Hamar, fastslår at 2021 er året da de smeller til.
– Nå ligger vi og ulmer litt, lærer oss bransjen og ser litt an. Vi har mange planer og ideer, men venter på at alt blir trygt igjen. Jeg fikk ett tips fra Anita Tonne: Ta det litt «easy», ikke bli for ivrig.
– Så nå holder vi kruttet litt tilbake, konstaterer den nye Corebar-eieren.