annonse

annonse

Passerte fem milliarder i omsetning!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

For første gang omsetter treningssenterbransjen i Norge for mer enn fem milliarder kroner. Samtidig er lønnsomheten på vei oppover. – Gledelig, fastslår styreleder Tor Fredrik Neumann-Berg i Virke Trening.

Under Treningskonferansen 2018 i regi av Virke Trening, presenterte styrelederen hovedfunn fra rapporten Treningssenterbransjen 2018.

– Hovedbildet er at vi har en sunnere og mer solid bransje. Jeg har vært med noen år, og vi trenger ikke gå så langt tilbake før vi hadde en litt annen situasjon, fastslår Neumann-Berg.

Det er vekst i både omsetning og driftsmargin, og bransjen rundet for første gang fem milliarder kroner i omsetning; totalt 5,109 milliarder. Det er en vekst på 4,9 prosent i forhold til året før (regnskapstall 2017 vs. 2016).

Kraftig forbedring

– Det som kanskje er ennå mer gledelig er at driftsmarginen også er på vei oppover. Nå har vi et snitt på 6,1 prosent, og det er en markant forbedring i forhold til 2014, da snittet var nede på 0,9 prosent, forteller Neumann-Berg.

Fra 2016 til 2017 økte driftsmarginen fra 3,2 til 6,1 prosent.  Totalt havnet driftsresultatet til bransjen på 311,6 millioner kroner.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Det er kjedene som drar lasset på lønnsomhetsiden. Frittstående sentre har ligget jevnt de siste fem årene med en snitt-driftsmargin på 2,62 prosent. For 2017 var den 2,8 prosent.

Kjedene har i samme periode hatt et snitt på 3,5 prosent, men opplevde et stort dropp i 2014. For 2017 havnet kjedenes driftsmargin på 7,5 prosent – opp fra 3,6 prosent året før.

Flere i kjeder

For første gang har bransjen også flere treningssentre i kjeder enn frittstående sentre.

– I fjor var det 51 prosent frittstående og 49 prosent i kjeder. Vi har nå ca. 52 prosent av sentrene i kjeder, mens 48 prosent er frittstående. Alt tyder på at denne trenden vil fortsette, sier Neumann-Berg.

Av andre viktige utviklingstrekk, trekker styrelederen frem at det er de mindre kjedene som er driverne i veksten av antall sentre, og at det er verdt å merke seg at det er veldig få konkurser i bransjen. Kun åtte registrert hittil i år.

Dessuten utgjør PT en større andel av omsetningen: PT som totalomsetning har økt med 36 prosent i perioden 2015 til 2018, ifølge Neumann-Berg.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]