annonse

annonse

Personlig trening – hjem på døren

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det har vært flere saker i lokalmediene om «PT på døra» den siste tiden. En av tilbyderne er Tor Edvin Hammer, som tror at hjemme-PT kan vokse seg til en stor nisje.

Noen kaller det luksus, og kundene er overveiende modne mennesker med god råd. De betaler gjerne litt ekstra for å slippe og dra til et treningssenter.

Tor Edvin Hammer er foreløpig alene om å tilby tjenesten i sitt nærområde, men er ikke i tvil om at hjemme-PT kan vokse seg til en stor nisje.

Utgangspunktet for virksomheten er treningssentret Stavern Aktiv og Velvære, som Hammer startet 1. juli i fjor. Han har vært i bransjen siden 1999, og i 2001var han blant de første i Norge som tok PT-utdannelse.

Hammer har jobbet som senterleder, personlig trener og massør for SATS, Spenst og Stamina. Foruten mobile PT-tjenester, selger han også PT-tjenester hos Spenst og Mudo.

– Hvordan fikk du ideen til hjemme-PT?

– Ikke alle mennesker synes det er komfortabelt å gå inn på et senter og trene sammen med mange andre ukjente mennesker. Noen vil også spare tid. Alternativet er kanskje å sette seg i en kald bil og kjøre et godt stykke, og deretter stå i kø for hvert apparat på senteret.

– Kjøper man hjemme-PT trenger man bare å kle seg om til trening og vente. Jeg kommer 5-10 minutter før treningen og begynner å installere utstyret.

Alle har en stue

Noen forberedelser må til i innledningsfasen. Hammer må i hvert fall sjekke at kunden har de nødvendige treningsmulighetene i huset.

Tor Edvin Hammer (Foto: Privat)

– Ikke alle hjem er like – og vi trenger et rom med litt gulvflate Det er også derfor jeg begynner med en konsultasjonstime, hvor jeg gjør en befaring for hvilket rom som er best å trene i. Til nå har ikke dette bydd på problemer, og hvis folk ikke har noen større sekundære rom, så har alle i hvert fall en stue.

LES OGSÅ: Opplever vekst med små PT-grupper

Hammer understreker at kundene ikke kan befinne seg for langt unna Stavern.

– Hvis må jeg kjøre en hel time og så enda time tilbake, for mange ganger, kan det bli dårlig butikk. Derfor fokuserer jeg ikke på å markedsføre meg i de andre Vestfold-byene, men holder meg til Larvik/Stavern-området.

Mobilt utstyr

– Hva trener dere med?

– Jeg tilbyr funksjonell trening og har investert over hundre tusen kroner i forskjellig utstyr: Alt fra treningsbenk til manualer, vektstenger, vektskyver, fitnessballer, TRX slyngesystemer o.l. Dette kan jeg enkelt installere i hjemmene. Jeg kan selvsagt ikke dra rundt med store apparater som jeg må montere og demontere. Dette er vel den store forskjellen i forhold til et treningssenter. Men man har jo nå gradvis gått bort fra tungt utstyr og trener heller mer type vektløfting og funksjonell styrketrening på sentrene også.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hammer tilbyr tre mobile PT-pakker: En-til-en og to duo-pakker som passer for eksempel til et ektepar.

– Jeg har også tilbud om mobil gruppetrening, men foreløpig har jeg ikke solgt noe av det. Utecrosstrening, som går innunder PT-gruppe, kom litt sent i gang i fjor sommer. Dette vil jeg satse mer på den kommende sommeren med personlig trening for utegrupper.

– Hvor dyrt er det?

– Litt mer koster det jo. Men sammenlignet med at man for eksempel betaler 16 590 kroner for en 30 timers PT-singelpakke på et treningssenter, koster mine 30 PT-timer hjem på døren 19 500 kroner. Jeg synes ikke det er all verdens forskjell.

– Før fikk man jo også mye gratis veiledningstimer i et abonnement. I dag må man engasjere en personlig trener for å få hjelp til mer avansert trening.

Modne kunder

– Hvem er kundene?

– Stort sett alle er i alderen 50 pluss. Godt etablerte mennesker med god økonomi. Av de kundene jeg har nå, er bare to under 50. Slik har det vært helt fra jeg begynte å selge mobil PT. De yngre liker nok best å gå på et senter. Det har vel også med økonomi å gjøre. Unge er ofte i en etableringsfase eller under utdannelse, uten de ekstra pengene.

LES OGSÅ: Tilbyr PT på døra

Hammer jobber alene, men hvor stor etterspørsel tåler han før kapasiteten blir sprengt?

– Jeg kan fint klare opp til 40 timer per uke. Overstiger etterspørselen dette, må jeg nok få inn en PT til. Regnestykket omfatter heller ikke 40 rene treningstimer; I tillegg kommer konsultasjoner, utarbeidelse av treningsprogrammer med økt og treningsplan, samt justeringer underveis. 40 timers trening blir fort til 50-60 timer når man inkluderer det totale arbeidet.

Tror på suksess

Per i dag har Hammer mellom 25 og 30 timeavtaler for hjemme-PT per uke. I tillegg er han PT hos Spenst og Mudo. Hvis flere vil ha hjemme-PT, må nok Hammer øke staben i enmannsforetaket Stavern Aktiv og Velvære.

– Jeg jobber for at hjemme-PT skal ekspandere, noe jeg tror det vil gjøre. Vi lever i et mer og mer inaktivt samfunn, og å trene og være i bevegelse, blir viktigere og viktigere. Før hadde vi primæryrkene med jordbruk og fiske og kroppsarbeid generelt. Dette er gradvis blitt borte. Nå jobber maskinene for oss, og vi er blitt mer passive, så det vil det bli økt behov for alle typer trening.

– Ser noen på deg som en konkurrent?

– Verken Spenst eller Mudo, hvor jeg selger mange PT-timer, har foreløpig antydet noe i den retning. Men hvis jeg etterhvert begynner å selge veldig mange mobile PT-pakker, så kan vel dette by på en utfordring ved at jeg tar kunder bort fra sentrene.   

LES OGSÅ: Erfaren duo bak nytt PT-senter

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]