annonse

annonse

Personskade på treningssenter til retten

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

En bolt i spinningssetet knakk, syklisten falt bakover og fikk varig nakkeskade. Nå går den forulykkede til sak for å avklare ansvarsforholdet.

Liss-Merethe Hermansen ble sendt til sykehus etter at hun falt bakover da en bolt på setet på spinningssykkelen hun satt på knakk da hun var på trening på senteret Spenst i Alta for tre år siden.

I ettertid er det blitt påvist en varig nakkeskade, og hun er i dag 50 prosent i jobb og 50 prosent på arbeidsavklaring. Det skriver iFinnmark.no.

Hermansen har i en lengre periode ønsket å få en avklaring på hvem som har ansvaret for ulykken og skadene hun fikk. Nå skal saken opp til tingretten, ettersom forsikringsselskapet til Spenst Alta mener dette er et hendelig uhell.

 Vil ikke kommentere

– Produsenten av spinningsykkelen og Spenst er enige om at det er et uhell. Et hendelig uhell som bare kan skje, sier Hermansen.

– Jeg synes det er feil at et medlem av Spenst skal klandres for at utstyret deres svikter under trening, fortsetter Hermansen, som er fortvilet over at ingen må stå til ansvar for ulykken.

Daglig leder på Spenst Alta, Lene Johansen, henviser til deres forsikringsselskap, Sparebank1 Forsikring, i denne saken. Det er de som kjører den på vegne av treningssentret.

– Vi uttaler oss ikke om saker som skal opp i rettsvesenet, og avventer med å kommentere saken før etter at saken har gått, opplyser kommunikasjonssjef i Sparebank1, Sissel Grieg Viig, til iFinnmark.no.

Prinsipielle konsekvenser

Advokat Einar I. Lohne mener at dommen i Liss-Merethe Hermansen-saken vil få prinsipielle konsekvenser uansett utfall i tingretten.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Lohne er partner i Langseth Advokatfirma DA, og representerer Liss-Merethe Hermansen i saken som skal opp i Alta tingrett i løpet av det kommende halvåret.

– Hvem er ansvarlig når en skade skjer på et treningssenter. Her er det tre mulige utfall. Er det treningssenteret som er ansvarlig når det skjer en ulykke, er det leverandøren som har ansvaret for å følge opp servicen på utstyret eller er det den som trener som må bære ansvaret når det skjer en ulykke, spør advokaten.

Kan få betydning

Motparten i saken vil ikke uttale seg før etter en dom har falt i saken, men Lohne er klar på at dommen kan få betydning for alle som trener på et treningssenter.

– Hvis treningssenteret blir frifunnet betyr det at man trener på eget ansvar. Så da blir det prinsipielt interessant, for da må alle som trener på et treningssenter vite at man gjør det på eget ansvar, forteller Lohne til iFinnmark.no.

Treningsindustrien.no spurte direktør for Virke Trening, Anne Thidemann, om en kommentar om de prinsipielle sidene ved saken, men hun kjenner ikke saken og ønsker ikke å uttale seg.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]