annonse

annonse

Playpulse signerte avtale i Sverige

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Selskapet som gjør dataspill interaktivt med spinning for å nå ut med trening til nye målgrupper, har signert sin hittil største kontrakt. I løpet av 2019 skal produktet settes i produksjon.

Playpulse er et lite oppstartsselskap med utspring i forskning ved NTNU på hvordan å motivere for trening ved å bruke gleden og mestringsfølelsen fra dataspill.

I praksis er dette per i dag spinningsykler med sensorer, kontrollere og skjermer, der hastigheten på «noe» i spillet bestemmes av tråkket på sykkelen, og man styrer og gjør ting i spillet ved hjelp av kontrollere på styret.

LES OGSÅ: Playpulse lokker «nerdene» til spinningsalen

– Vi har et pilotsamarbeid med 3T i Trondheim som er veldig bra og blitt utvidet til to sentre i Trondheim, og vi har akkurat nå signert en kontrakt med Friskis & Svettis i Stockholm der vi skal levere til fem treningssentre, forteller CEO Erling Magnus Solheim.

Leveringsklar i Q3 neste år

– Hvorfor og hvordan Sverige?

– Litt tilfeldigheter. Vi har vært litt utenlands med selskapet, blant annet i Kina og USA. I Silicon Valley var vi med på et program i regi av Forskningsrådet og Innovasjon Norge, hvor vi traff mange interessante folk, blant annet en svenske som satte oss i kontakt med daglig leder Johan Lampinen i Friskis & Svettis.

CEO Erling Magnus Solheim. (Foto: Playpulse)

– Vi ble veldig godt mottatt, og i vinter reiste vi over for å vise frem produktet ved hovedkvarteret i Stockholm. Vi har holdt kontakten og nå kjører vi en betalt pilot i oktober, november og desember – og vi har fått en ordre på levering til fem sentre i tredje kvartal 2019.

Det er tidspunktet Playpulse ser for seg å kunne ha ferdig leveringsklare produkter.

Skal ta tempen på Norge

– Hvordan jobber dere med det norske markedet?

– Vi har ikke vært salgsfokuserte foreløpig. Vi har vært opptatt av å følge opp pilotene og lære av sluttbrukerne for å videreutvikle produktet. Men nå har vi begynt å sende ut noen følere og skal ta temperaturen litt bredere i Norge.

– Hva slags kostnader snakker vi om for å få satt opp dette ved et senter?

– I og med vi ikke har noen breddeerfaring på hvordan sentrene vil ha det, har vi satt en cirkapris på 100 – 150 000 kroner for fire sykler, samt en abonnementsløsning for programvaren.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Abonnementsløsningen er en modell som vi må se litt an. Den inkluderer både vedlikehold og videreutvikling av nye spill, sier Solheim.

Playpulse holder til å både Trondheim og Oslo, og har en demobil med fire sykler som brukes for å vise frem produktet og løsningen.

Store ambisjoner på sikt 

– Våre kjerneverdier er «playful, impactful and inclusive» – noe som overføres til glede, helseeffekt og et sosialt inkluderende tilbud. Vi vet at dette fungerer, og er overbevist om at vi kan gjøre en forskjell.

– Ambisjonen vår er å bygge et globalt fenomen fra Norge der titusener og etter hvert millioner av folk opplever gleden i en god treningsøkt og en morsom spillopplevelse for første gang, der suksessen både er kommersiell og helsemessig gevinst i stor skala, forteller Solheim.

– Hva slags tidsaspekt har dere på dette?

– Det blir spennende å se interessen, og ikke minst hvem som ønsker å være først eller tidlig ute i markedet. Nettopp det var Friskis & Svettis opptatt av.

– Vi går live i løpet av neste år, så blir det å vokse derfra. Og det er ingen grunn til å begrense dette til Norge. Det er en høy penetrasjon av sentre i Norden, men et enda større potensial andre steder i verden, for eksempel storby-Asia og USA, sier Solheim.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]