Selskapet som gjør dataspill interaktivt med spinning for å nå ut med trening til nye målgrupper, har signert sin hittil største kontrakt. I løpet av 2019 skal produktet settes i produksjon.
Playpulse er et lite oppstartsselskap med utspring i forskning ved NTNU på hvordan å motivere for trening ved å bruke gleden og mestringsfølelsen fra dataspill.
I praksis er dette per i dag spinningsykler med sensorer, kontrollere og skjermer, der hastigheten på «noe» i spillet bestemmes av tråkket på sykkelen, og man styrer og gjør ting i spillet ved hjelp av kontrollere på styret.
LES OGSÅ: Playpulse lokker «nerdene» til spinningsalen
– Vi har et pilotsamarbeid med 3T i Trondheim som er veldig bra og blitt utvidet til to sentre i Trondheim, og vi har akkurat nå signert en kontrakt med Friskis & Svettis i Stockholm der vi skal levere til fem treningssentre, forteller CEO Erling Magnus Solheim.
Leveringsklar i Q3 neste år
– Hvorfor og hvordan Sverige?
– Litt tilfeldigheter. Vi har vært litt utenlands med selskapet, blant annet i Kina og USA. I Silicon Valley var vi med på et program i regi av Forskningsrådet og Innovasjon Norge, hvor vi traff mange interessante folk, blant annet en svenske som satte oss i kontakt med daglig leder Johan Lampinen i Friskis & Svettis.

– Vi ble veldig godt mottatt, og i vinter reiste vi over for å vise frem produktet ved hovedkvarteret i Stockholm. Vi har holdt kontakten og nå kjører vi en betalt pilot i oktober, november og desember – og vi har fått en ordre på levering til fem sentre i tredje kvartal 2019.
Det er tidspunktet Playpulse ser for seg å kunne ha ferdig leveringsklare produkter.
Skal ta tempen på Norge
– Hvordan jobber dere med det norske markedet?
– Vi har ikke vært salgsfokuserte foreløpig. Vi har vært opptatt av å følge opp pilotene og lære av sluttbrukerne for å videreutvikle produktet. Men nå har vi begynt å sende ut noen følere og skal ta temperaturen litt bredere i Norge.
– Hva slags kostnader snakker vi om for å få satt opp dette ved et senter?
– I og med vi ikke har noen breddeerfaring på hvordan sentrene vil ha det, har vi satt en cirkapris på 100 – 150 000 kroner for fire sykler, samt en abonnementsløsning for programvaren.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Abonnementsløsningen er en modell som vi må se litt an. Den inkluderer både vedlikehold og videreutvikling av nye spill, sier Solheim.
Playpulse holder til å både Trondheim og Oslo, og har en demobil med fire sykler som brukes for å vise frem produktet og løsningen.
Store ambisjoner på sikt
– Våre kjerneverdier er «playful, impactful and inclusive» – noe som overføres til glede, helseeffekt og et sosialt inkluderende tilbud. Vi vet at dette fungerer, og er overbevist om at vi kan gjøre en forskjell.
– Ambisjonen vår er å bygge et globalt fenomen fra Norge der titusener og etter hvert millioner av folk opplever gleden i en god treningsøkt og en morsom spillopplevelse for første gang, der suksessen både er kommersiell og helsemessig gevinst i stor skala, forteller Solheim.
– Hva slags tidsaspekt har dere på dette?
– Det blir spennende å se interessen, og ikke minst hvem som ønsker å være først eller tidlig ute i markedet. Nettopp det var Friskis & Svettis opptatt av.
– Vi går live i løpet av neste år, så blir det å vokse derfra. Og det er ingen grunn til å begrense dette til Norge. Det er en høy penetrasjon av sentre i Norden, men et enda større potensial andre steder i verden, for eksempel storby-Asia og USA, sier Solheim.