I april åpnet Oslo Klatresenter sin kjempehall på Skullerud. Cirka 10 millioner kroner i årlige utgifter må dekkes inn.
Det betyr at senteret trenger et snittbesøk på 200 til 300 kunder hver dag, skriver Dagens Næringsliv.
– En av dem som driver et av de største sentrene i Stockholm, har fortalt meg at de har et snitt på 600–700 personer innom hver dag. Med tanke på at de har tre–fire sentre på cirka den størrelsen der, så er det mye større enn i Oslo. Og i Tyskland åpnet det 200 nye klatresentre i fjor. Det at klatring er et globalt fenomen, gjør det sikrere enn om det bare hadde vært et norsk fenomen, sier Magnus Midtbø, en av eierne i det nye klatresenteret til avisen.
Fra starten har klatresenteret satset på «auto belay», eller selvsikringssystemer.
– Jeg hadde en anelse om at det kom til å bli populært, men hadde ikke trodd at det skulle bli så populært. Hvis vi hadde luket bort de kundene som bare kom for å klatre på «auto belay», så hadde vi absolutt hatt færre besøkende en del dager, sier daglig leder Marthe Stensrud i Oslo Klatresenter.
Systemet med boksene som henger øverst på et utvalg av klatreruter i innendørshallen, var først egentlig utviklet for byggearbeidere. Siden er de blitt konstruert for klatrevegger, noe som gjør at klatrere kan dra til klatresenteret på egen hånd og likevel være sikret med tau i veggen.
– Det vi merker spesielt nå, er pågangen av barnefamilier. Det er på grunn av autobelay. Det trekker en mye større kundemasse, sier Stensrud til Dagens Næringsliv.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]