annonse

annonse

Positiv til redningspakka, men redd for seigpining

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

En av Norges mest erfarne treningssenterdriftere, Hasse Hoftvedt, er positiv til at myndighetene vil dekke en andel av de faste kostnadene. Men han er bekymret for inntektsbortfallet i tiden fremover. – Det er ingen som redder sin business ved å få dekket sine faste kostnader, fastslår han.

Hasse Hoftvedt solgte tre av sine treningssentre i FitnessXpress-kjeden til SATS i januar 2019. Nå driver han kun ett senter, FitnessXpress Intility Arena.

Som alle andre ble han tvunget til å stenge ned torsdag 12. mars.

– Hva synes du opp pakka fra regjeringen?

– Jeg er positiv for dette er en dugnad, men samtidig er det også en seigpining. Vi klarer å holde hodet over vannet, men vi vet jo ikke hva fremtiden bringer etter en brå stenging av en bransje som er helt avhengig av full gass om våren, ikke får til mye om sommeren og må være klare til høsten, sier Hoftvedt.

LES OGSÅ: Staten gir treningssentrene kontantstøtte

Koster mye å bygge opp igjen

Han forteller at de er livredde for å miste medlemsmassen.

– Vi mistet 40 medlemmer på to uker, og vi har en prosentvis større avmatning i medlemsmassen enn de store aktørene. Minus 40 medlemmer betyr 200 000 i årlig omsetning for en liten aktør, og det er problematisk.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hoftvedt understreker at han er positiv til pakka som kom i dag, men er usikker på hva som vil skje videre.

– Hver 200 000 vi mister nå, koster veldig mye å bygge opp igjen, fastslår han.

Hoftvedt legger til at han synes det er «unfair» at de som treningssenter skal trekke penger fra medlemmer som ikke får et tilbud.

– Mange av dem vil også kun få 62 prosent av lønnen sin fremover.

Frykter konsekvensene fremover

– Er det nok med denne pakken for å få bransjen over kneika?

– Den gjør at vi ikke må ta en beslutning om veien videre nå, og den er med på å hjelpe de som kan brette opp ermene og gjøre enda mer for å holde kostnadene nede. Men jeg tror at svaret er nei.

– Hva med en inntektskompensasjon fra myndighetene?

– Det er nesten helt nødvendig, og vil ta bort mye av seigpiningen, sier Hoftvedt – som også frykter de langsiktige konsekvensene for bransjen ved at folk endrer sine treningsvaner.

– Nå er det veldig mange som kommer seg ut og løper, man kan se på treningsvidoer etc. og ser kanskje at det ikke var så galt.

– Og hva med fremtiden? Hva har skjedd med Norge og treningssenterdrift etter dette? Hva hvis folk ikke får jobbene sine tilbake, og vi har en arbeidsledighet på 250 000?

– Det er flott at staten kjenner sin besøkelsestid, og det er flott at Virke har stått på. Men jeg ser fortsatt på dette som en seigpining, og synes det er vanskelig å se hvordan vi skal komme ut i andre enden når vi mister inntekter, sier Hoftvedt.

LES OGSÅ: – Et viktig første steg å få på plass

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]