annonse

annonse

PRAMA som gruppetreningskonsept treffer blink hos alle!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I januar 2020 får Rapida i Bodø æren av å åpne Norges tredje, store PRAMA-installasjon. Les om hvorfor Rapida vil satse på PRAMA og hva slags erfaringer Level i Tønsberg sitter med etter tre år med den innovative teknologien fra Pavigym.   

– Etter å ha kjørt PRAMA i tre år er det morsomt å kunne si at systemet fortsatt er utrolig populært. Det er mange ulike måter å designe en time på, og det blir enklere å benytte alle variasjonsmulighetene nå som vi kjenner produktet enda bedre, sier daglig leder Irene Aarø i Level.

Spektakulære muligheter

Level er et fullsortimentssenter med et stort gruppetilbud.

Aarø forteller at PRAMA er et av de produktene som har holdt statistikken høy uansett årstid/sesong. Feedbacken fra medlemmene er at PRAMA er morsomt, variert, intenst, lekent og utfordrende på samme tid.

Et etterspurt og populært tilbud

– Våre forventninger til produktet var å kunne tilby noe nytt, spennende, annerledes og lekent. Basert på tilbakemeldingene fra medlemmer har systemet innfridd.

Irene Aarø
Daglig leder Irene Aarø i Level As.

– Å inkludere mye IT i en gruppesal må aldri ta bort den «passion» som instruktørene leverer timen med! PRAMA forener teknologi og instruktørkompetanse på en smart måte som sammen skaper treningsmagi!

– Hva slags kunder trener PRAMA?

– Absolutt ALLE!! I tillegg til å være et populært tilbud til våre medlemmer – både barn, ungdom, ordinære og godt voksen – er det et etterspurt tilbud for bedrifter, idrettslag, bursdager og lignende. De aller fleste koser seg på en PRAMA-time, fastslår Aarø.

Treffer på mange trender

Tore Handberg har lang erfaring fra treningsbransjen. Etter at han forlot Stamina i 2017, ble det comeback i Rapida i 2019. Han har en veloverveid begrunnelse for hvorfor Rapida vil ha PRAMA.

– Etter mange år i treningsbransjen har vi sett gruppetrening i mange forskjellige former, mye bra men også en god del dårlige konsepter som er presentert for å selge middelmådige produkter, sier han.

Trendbildet innen trening og treningsformer har vært med på å begrunne valget av PRAMA-konseptet.

I 2016 var gruppetrening nede på 20 plass for trendy treningsformer. I 2019 er gruppetrening tilbake på andreplass over trendy treningsformer.

Bærbare teknologiske enheter som aktivitetsmålere er på førsteplass. Det er ikke en treningsform, men enheter som bidrar til å holde treningsmotivasjonen oppe.

High Intensity Interval Training (HIIT), trening med egen kroppsvekt, trening for eldre og funksjonell trening er alle blant topp ti trendy treningsformer.

Gruppetrening med PRAMA

– HIIT trening utføres i intensive intervaller, gjerne som sirkeltrening. Det samme gjelder for egenvekttrening. For eldre er det enda viktigere å være fysisk aktiv: Ved å bevare muskelmassen reduseres risikoen for skader og sykdom. Trening for eldre med trygge aktiviteter bidrar til økt livskvalitet og bedre funksjonalitet i hverdagen.

Funksjonell trening har fokus på øvelser som gjør deg sterkere og i bedre stand til å takle hverdagslige utfordringer og aktiviteter. Koordinasjon, kraft, styrke og balanse er viktige elementer.

– PRAMA som gruppetreningskonsept favner om seks av ti på trendtoppen, om vi tar med teknologiske enheter, som jeg mener PRAMA i aller høyeste grad gjør med i sanntid å gi tilbakemelding på aktivitetsnivå, samt lagre alle verdier til de trenende, fastslår Handberg.

Her kan du se flere PRAMA-installasjoner.

Kan tilpasses alle

– Hva er deres forventninger til PRAMA?

– Vi har store forventninger til PRAMA, nevnte trender og helsemessige gevinster er bra nok i massevis – men når treningen også er svært sosial, lystbetont og ikke minst vekker konkurranseinstinktet med måten programmene er tilpasset, gjør det konseptet enda bedre.

PRAMA passer for alle.

PRAMA leverer en totalpakke med komplett rigget treningsareal med alle tilhørende fasiliteter, lyd, lys, og flere tusen ferdig tilpassede programmer.

– Vi kan tilpasse timer fra barn-utrent til toppidrettsutøver. PRAMA sørger også for at våre instruktører gjennomgår grundig opplæring og kursing for å istandsette oss best mulig, sier Handberg.

Her kan du lese mer om mulighetene PRAMA byr på.

Et langvarig og godt samarbeid

Tore Handberg er ikke helt ukjent med PRAMA fra tidligere. Han var faktisk den første som kjøpte PRAMA Interactive Units, helt tilbake til 2014. Men det ble ingen suksess.

Tore handberg (Foto: Rapida)

– Det var den gang ikke et godt nok sammensatt produkt. Det ble levert som et produkt med teknologi som ikke var god nok, og heller ikke sammensatt som et konsept.

– Hvorfor har du valgt da å satse på PRAMA igjen?

– Franco Feci og jeg har hatt regelmessig kontakt siden 2011. Han som frontfigur og leverandør av Pavigym sine produkter, og jeg som kunde – også etter at jeg sluttet i Stamina i april 2017.

– Da vi bestemte oss for et comeback i bransjen i 2019 var det helt naturlig å diskutere treningskonsept med Franco igjen, da han er veldig dyktig. Korrespondanse og kjøp håndteres på en svært god måte av Joaquin Opåsen fra Casall Professional Norge, som er vår foretrukne utstyrsleverandør, og en av de sterkeste samarbeidspartnere for Pavigym og PRAMA.

– Jeg synes Pavigym med PRAMA har truffet meget godt med sammensetningen av alle elementer i dette konseptet. Vi gleder oss til å tilby RAPIDA-medlemmer en effektiv, morsom, sosial og trendy trening. Vel møtt til RAPIDA Meierikvartalet og PRAMA i januar 2020!

Vil du vite mer om PRAMA, kontakt Franco Feci: franco.feci@pavigym.com /mob: +4794855542

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]