PT-etterspørselen tar av, men kort utdanning, ymse kvalitet, tøffe arbeidsforhold og varierende betaling lurer i bakgrunnen.
I sommer har Dagens Næringsliv satt fokus på PT-yrket med en rekke artikler som belyser ulike sider ved yrket. Sakene er vel verdt å få med seg dersom du gikk glipp av dem i ferien:
PT-studier utenfor statlig kontroll
Regjeringen la ned såkalte «badestudier» etter sterk tvil om den faglige kvaliteten. Men flere av de samme studiene tilbys fremdeles i Norge.
Mener hun får kunder med skader «påført av PT-er med manglende kunnskap»
Norsk idrettsmedisinsk institutt kontaktes av personer som mener de er skadet etter trening med PT.
Hun er personlig trener ved Norsk idrettsmedisinsk institutt (Nimi) på Ullevål i Oslo, og har over 25 års erfaring i bransjen
Derfor sa de opp PT-jobben
– Hadde jeg blitt værende på treningssenter ville jeg både vært ulykkelig og tatt ut lavere lønn, sier personlig trener Kristin Rosebø.
PT-er som tar mer utdanning får ikke mer lønn
Landets største treningssenterkjede vil ha dobbelt så lang PT-utdannelse, men fortsetter å ansette trenere som er ferdig skolerte etter ett semester. PT-er som selv velger å sitte lenger på skolebenken, får heller ikke mer i lønn.
«Ingen» hadde troen da økonomen ville bli personlig trener
Nå er han produktansvarlig i en av landets største treningssenterkjeder, og vil tilrettelegge for at flere skal lykkes som PT, skriver DN.
Vil ha slutt på at personlige trenere opptrer som kostholdseksperter
– Noe av det vi skulle ønske vi kunne lære PT-ene våre i enda større grad, er dette med ydmykhet, sier emneansvarlig Beate S. Torset i NIH Fitness ved Norges idrettshøgskole (NIH), til Dagens Næringsliv.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]