annonse

annonse

PT-nestor på egne ben skal samarbeide med Eleiko

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Atle Arntzen hoppet av SATS etter til sammen 23 år i PT-fagets tjeneste for kjeden og forløperen Elixia. Nå satser han på egen konsulentvirksomhet for å fremme PT-faget.

Atle Arntzen er et kjent navn i PT Norge. Etter omstruktureringer i SATS i forbindelse med korona, valgte Arntzen å ta steget ut av kjeden han har jobbet i siden 2007 og satse mer på konsulentvirksomhet, for å dra PT-produktet videre utenfor SATS.

– Etter så mange år i samme selskap fant jeg ut at tiden var moden for å utforske nye muligheter. Jeg har hatt fantastiske år i SATS, men jeg følte at min personlige utvikling stagnerte de siste årene og jeg bestemte meg derfor for å se hva arbeidslivet ellers har å by på, forteller Arntzen.

– I en alder av 45 år ønsker jeg fortsatt å jobbe hardt og utvikle meg videre på alle områder, og gleder meg veldig til nye utfordringer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Revolusjonerte strategien

Arntzen fikk i sin tid som oppgave å bygge en strategi for PT-businessen til den gang ELIXIA Nordic, og ble utfordret til å tenke nytt. Han anbefalte å avvikle rollen som treningsveileder og kun innføre personlig trening, noe som var både oppsiktsvekkende og revolusjonerende på denne tiden.

Atle Arntzen (Foto: Privat)

Denne strategien har vært særdeles vellykket, PT-omsetningen til ELIXIA (etter hvert SATS) er mangedoblet i perioden 2007-2019 og er fremdeles den modellen som praktiseres i SATS.

Arntzen har også vært en ivrig forkjemper for høyere utdanningsnivå for PT og kvalitet på PT-produktet generelt, med mål om å profesjonalisere PT-yrket samt øke renomméet til yrket blant befolkningen for øvrig.

Vil hjelpe sine kunder

I sitt nye virke har Arntzen inngått et samarbeid med utstyrsleverandøren Eleiko. Det går i korthet ut på at Eleiko vil hjelpe sine kunder med deres PT-business, ved å sende Atle Arntzen deres vei.

– Jeg har hatt en svært god relasjon med Atle siden jeg begynte å levere utstyr til Elixia for over 10 år siden, og mener at Atle er den eneste i Norge som har bevist gjennom mange år at han har knekt koden for å lykkes med personlig trening. Det finnes en oppskrift, og Atle har laget den, sier en fornøyd country manager, Daniel Eriksen, i Eleiko.

Daniel Eriksen

Det ligger mange potensielle kroner i personlig trening, og alle store treningssentre bør ha en større del av sine inntekter fra personlig trening, da en stor andel medlemmer ikke har forutsetninger for å lykkes med trening på egen hånd, mener Eriksen.

Kurs på trappene

Eleiko skal også, i samarbeid med Arntzen, arrangere kurs for PT-er og PT-ansvarlige som dreier seg om å hjelpe PT-er å lykkes med businessen sin – uansett hvor man bor, om man jobber som ansatt eller som selvstendig næringsdrivende.

– Vi sikter på å holde det første kurset på Gardermoen i slutten av november sier Eriksen.

– Jeg gleder meg stort til å samarbeide med en flott gjeng i Eleiko Norge, og gleder meg til å sette meg inn i det som foregår i bransjen utenfor SATS. Eleiko er en merkevare kan jeg stå inne for og gleder meg til å fronte, sier Arntzen.

Et underutviklet område

– Hva er kjernen i forretningsmodellen i ditt nye selskap?

– Jeg mener at PT som forretningsområde er underutviklet hos de aller fleste aktørene i bransjen, og jeg ønsker først og fremst å tilby tjenester som tar sikte på å utvikle dette, sier Arntzen – og lister opp noen eksempler:

  • Definere strategier for vekst innen PT
  • Utarbeide lønns- og prisstrukturer som er tilpasset hver enkelt aktør
  • Utvikle gode driftsmodeller, inkludert definering av arbeidsoppgaver samt optimal fordeling av adm. tid vs. operativ tid for ledere
  • Utvikling av ledere i treningsbransjen, hvordan drive effektivt lederskap og riktig motivering av ansatte
  • Holde kurs for PT-er innen salg og hvordan lykkes som PT (målsetning, struktur, planarbeid, m.m.)
  • 1:1 coaching av PT-er, være tilgjengelig som mentor. Jeg opplever ofte at PT-er med et stort potensial ikke klarer å utnytte dette, så jeg ønsker å hjelpe de med å løse en slik utfordring.

 

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– I tillegg har jeg over mange år jobbet med utstyrsmix og layout på «Fitness floor», og har mange tanker rundt hvordan dette gjøres for å bygge opp under senterets visjon og målsetning, fastslår han.

Samarbeidsavtalen med Eleiko er eksklusiv og utelukker et tett samarbeid med andre utstyrsleverandører.

– Imidlertid vil jeg som konsulent ønske å ha flere samarbeidspartnere, så jeg jobber med å etablere fruktbare samarbeid med både enkeltstående sentre og små/store treningskjeder, forteller Arntzen.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]