annonse

annonse

Qicraft kjøper SAFE Education

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SATS Group har besluttet å selge utdanningsselskapet SAFE  Education til Qicraft. Håkon Bakkevig har store utviklingsplaner for selskapet.

«Vi kommet til den konklusjonen at utdanningsselskaper ikke tilhører vår kjernevirksomhet. I stedet vil vi fokusere helt på å utvikle nye treningsprodukter og konsepter og åpne enda flere treningssentre i Finland, Norge og Sverige», opplyser SATS Group i en pressemelding.

SAFE ble startet av SATS i 1992 for å sikre kontinuerlig tilgang til og høy utdanningskvalitet for både GX instruktører og personlige trenere. Fram til i dag har flertallet av SATSELIXIA-ansatte fått trening fra SAFE.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

«Kompetanse er en av Qicrafts fem hjørnestener, og danner dermed en viktig del av Qicraft strategi for å kunne skap verdier for kunden. Det er stor etterspørsel etter utdanning og ferdigheter, noe som betyr at Qicraft ønsker å møte det økende behovet for kunnskap om trening i bransjen», opplyser Qicraft.

Har betydd mye

– Vi er stolte av å starte denne reisen med SAFE Education for å videreutvikle selskapet, investere i utdanning og styrke vårt pedagogiske team. Vi vil investere langsiktig i SAFE Education for å utvikle nye og spennende produkter. Vi vil også bruke moderne teknologi for å skape et unikt tilbud for våre studenter og deltakere i fremtiden, sier Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group i en pressemelding.

Konsernsjef Olav Thorstad i SATS Group sier sat SAFE har betydd mye for SATSELIXIA og hele treningsindustrien.

– Vi vil fortsatt prioritere utdanning og fortsette samarbeidet med både SAFE og andre veletablerte opplæringsaktører for å sikre at våre SATSELIXIA-ansatte alltid holder markedets høyeste utdanning – alt for å fortsette å drive næringen fremover, sier Thorstad.

Bransjen trenger mer kompetanse

Qicraft-eier Håkon Bakkevig forteller til treningsindustrien.no at SAFE Education skal være en frittstående enhet i selskapet.

– SAFE skal stå på egne ben, men vil få en sterkere og mer synlig profil. Det har selskapet i Sverige, men er mindre synlig i Norge. Vi skal bygge videre på det SAFE har i dag, og øke produktporteføljen og tydeliggjøre PT-produktet, ref. Virke Trenings rapport Kompetanseløftet, sier Bakkevig.

Han legger til at de ser det trengs å gjøre en del endringer for å øke legitimiteten for være PT på heltid, og ønsker å bidra til det.

– De fleste aktørene i bransjen trenger mer kompetanse. Det betyr at vi kan utvikle nye kompetanseprodukter i SAFE som treningsbransjen trenger. Der vi det komme flere nyheter i 2019, fastslår Bakkevig.

Store utviklingsplaner

Man er nå i prosess med å ansette en ny leder for SAFE Education. Hovedkontoret vil bli i Sverige, men det er stiftet et eget norsk selskap; SAFE Education AS

– Hva vil dette kjøpet bety for konkurransen på utdanningsmarkedet for PT-er og instruktører?

– Vi ønsker et godt forhold til alle og tror det er rom for alle som er der i dag, men vi får håpe at de andre vil merke mer til SAFE fremover enn de har gjort tidligere. Vi har store utviklingsplaner og tenker nok mer utradisjonelt enn de institusjonene som er der i dag. I løpet av 2019 vil det komme flere nyheter og produkter, og det arbeidet starter i august, sier Bakkevig.

Hva transaksjonen er verdt i kroner og øre er partene enige om å holde for seg selv, ifølge Bakkevig.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]