annonse

annonse

Rapida vil bli størst i Bodø

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Med ett oppkjøp, åpning av to nye sentre og nye samarbeidspartnere, satser Rapida på å bli den førende kjeden i Bodø. Så går veien videre ut av byen.

Rapida har nylig kjøpt Balansen Treningssenter og innen utgangen av 2019 skal de åpne to nye sentre. Da vil Rapida bestå av fem sentre med en samlet treningsflate på 5 000 kvm.

Det første Rapida-senteret ble åpnet i juli 2013 og Martin Rindahl har vært på eiersiden helt fra starten. Økonomien har også vært tilfredsstillende.

— Det første senteret har vi alltid tjent penger på. Jeg startet senteret primært fordi jeg selv ville ha et sted å trene, men det utviklet seg til en større business enn hva jeg hadde sett for meg. Alt gikk på skinner, med lite utfordringer.

– Så startet vi Rapida Sportssenter, som kom i hardt vær etter ett års drift. Vi klarte å snu det og nå leverer dette sentret også et solid overskudd, forteller Rindahl.

Vil tilby hele spekteret

Rapida har også nylig overtatt Balansen treningssenter.

– Der har ikke resultatene vært gode nok noen gang og vi er nødt til å foreta en omstrukturering av driften og løfte totaliteten. Når det er gjort regner vi med at Balansen også blir et veldrevet senter i løpet av kort tid, fastslår han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Rindahl har inngått samarbeid med Hans Austad og Tore Handberg. Begge er kjente navn i treningsbransjen som var med på å grunnlegge kjeden Friskhuset, som senere ble solgt til Stamina-gruppen.

Mot en ekspanderende Rapida-kjede får Stamina i Bodø tung konkurranse, og Rindahl ønsker å tilføre byen nye treningsopplevelser.

– Våre sentre vil omfatte alt fra ubemannet ekspress- og nøkkelkortsenter til premiumsegmentet som vil skille seg markant ut, hvor man blant annet får vasket treningstøyet sitt. Sentrene skal ha forskjellig identitet som skal tilby noe for enhver smak. Vi ønsker å treffe hele nedslagsfeltet.

To av sentrene vil være premium når det gjelder gruppetimer og annen aktivitet. De øvrige vil fremstå slik man ser mer og mer av; uten gruppetimer men med stor vekt på personlig trening og smågrupper.

– Vi vil også ha ett helt ubemannet senter. Vi legger vekt på høy kvalitet i alle sentrene med det beste tilgjengelige utstyret og andre fasiliteter. Også på nøkkelkortsentrene vil medlemmene bli tilbudt god tilgjengelighet og en høy servicegrad, forteller Rindahl.

Vil bli store på gruppetrening

– Bodø mangler ikke akkurat treningssentre. Hva tenker du om å konkurrere mot 25 sentre?

Konkurransen i Bodø er hard, men det innebærer at vi holder oss skjerpet og leverer et bra produkt. De som leverer best kommer til å overleve, og vi kommer definitivt til å overleve!

– Bodø trenger en stor kjede som følger med i tiden med et helhetlig tilbud, og det har vi tenkt å levere. Vi vil presentere nye konsepter, teknologi og høyt nivå på PT. Vi vil tilby medlemskap hvor kundene betaler for det de bruker. Hvis noen for eksempel kun trener styrke, skal de slippe å betale for gruppetimer og barnepass i tillegg.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Rindahl sier at det er mange bra og godt utstyrte sentre i Bodø, men per i dag er det kun Stamina som leverer et medlemskap hvor man får flere ting ut av medlemskapet sitt.

– Vi vil tilby et såkalt premium/exclusive medlemskap hvor man kan benytte alle de forskjellige tilbudene som vil eksistere på sentrene våre. En slik mulighet finnes ikke i Bodø per i dag. Vi vil også implementere gruppetimer som er svært populære andre steder, men som man nå ikke får i Bodø.

– Vårt mål er å bli store på gruppetimer. Vi har gjort det veldig bra på egentrening og personlig trening, og nå skal vi trå inn i gruppetreningsverdenen og gjøre det minst like bra der.

Skal ekspandere videre

– Er bodøværingene spesielt ivrige etter å trene?

– Vi er vel ikke unike, men vi har jo så dårlig vær her, og folk i Bodø er opptatt av å holde seg i form. Treningsaktiviteten blir nok neppe mindre i tiden fremover, og innen utgangen av 2020 regner vi med å ha rundt 5000 medlemmer.

Og det stopper ikke der. Rindahl anser ikke Bodø for å være en endestasjon, og han vil vurdere andre steder i regionen for en videre ekspansjon.

Eiere med ambisjoner: Tore Handberg (t.v.), Martin Rindahl og Hans Austad. (Foto: Rapida)

– Med tanke på hvem vi nå har inngått et partnerskap med og hva de tidligere har utrettet, ligger det vel i kortene hva vi har tenkt å gjøre. Nå konsentrerer vi oss først om å nå de målene vi har satt oss i Bodø, deretter vil veien gå videre, ut av byen – det er hundre prosent sikkert.

– Vi vil jobbe veldig målrettet og jeg er helt overbevist om at vi skal nå målene vi har satt oss.

– Det går rimelig fort unna med etablering av sentre. Har du hatt problemer med å holde ditt eget tidsskjema?

– Nei det går veldig greit. Jo mer fart, desto bedre trives jeg. Vi har heller ikke støtt på noen overraskende utfordringer.

Rapida Sportssenter er kjedens største senter med en flate på 2000 kvm.

– Men det er mange interessante lokasjoner som fort kan bli store, og jeg tror vi kommer til å ta en kraftig jafs av markedet, fastslår Rindahl.

– Våre to nye lokasjoner som vi åpner i løpet av året har en helt fantastisk god plassering. Det er lokaler som mange har vært ute etter før, men aldri fått. Men akkurat hvilket av våre sentre som i fremtiden blir størst, er vanskelig å si.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]