annonse

annonse

Rogaland-kommuner åpner for bemannede sentre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sandnes, Sola og Randaberg ønsker gradvis å lette på tiltakene. Til helgen kan bemannede treningssentre åpne igjen. Stavanger kommune holder fremdeles stengt.

I første omgang gjør de tre kommunen endringer i forskriften som gjelder for barn og unge på idrett-, kultur og fritidsarenaen, ifølge en pressemelding.

– Vi har hele tiden sagt at vi skal prioritere barn og unge når smittesituasjonen gjør det mulig. Vi støtter derfor denne lettelsen i forskriften, sier smittevernoverlege i Randaberg Ole Bernt Lenning i Randaberg.

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter, både ute og inne i de tre kommunene fra onsdag. Begrensning innendørs er satt til grupper inntil 20 personer.

– De nasjonale og de lokale retningslinjer må overholdes. Går smitten opp, må vi stramme inn igjen. Nord-Jæren er absolutt ikke friskmeldt. Hvordan smitteutviklingen går fremover, avhenger av folks innsats, sier Randabergordfører Jarle Bø.

Fortsatt er serveringssteder stengt for alkoholservering. Men Sandnes, Sola og Randaberg vil vedta lettelser til helgen.

– Vi ønsker å åpne opp for skjenking av alkohol på serveringssteder fredag, dersom det ikke skjer betydelige endringer i smittetallene fram til torsdag, sier ordfører i Sola, Tom Henning Slethei.

Det samme gjelder treningssentrene. Dersom smitten holder seg lav, vil en til helgen også åpne bemannede treningssentre i de tre kommunene, Sola, Sandnes og Randaberg, ifølge meldingen.

Treningssentrene i de tre kommunene har vært stengt siden begynnelsen av januar.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]