annonse

annonse

Samarbeid på tvers mot doping

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Orkanger fysioterapi og osteopati, 3T og MaxGym samarbeider for å holde treningssentrene i Orkdal dopingfrie.

Orkanger fysioterapi og osteopati (OFO) er involvert i prosjektet «Sammen mot doping i Orkdal». Samarbeid med stiftelsen Antidoping Norge står sentralt i prosjektet, skriver Fysioterapeuten.no.

Etter det tidsskriftet kjenner til, er Orkdal den første kommunen i Norge som har inngått et slikt samarbeid med Antidoping Norge.

– Det er naivt å tro at det ikke foregår doping også her. Og det er fint å kunne bidra til å fremme gode holdninger hos kundene våre, sier fysioterapeut og daglig leder Arnhild Skjølberg i OFO til tidsskriftet.

Fysioterapeutene ved OFO har tro på at tilnærmingen de som fysioterapeuter har til brukerne av senteret, har en forebyggende effekt.

– Hvis vi ser at noen nærmest «bor» på treningssenteret vårt, har en unormal tilnærming til styrketrening eller endrer atferd, er det mulig å ta en prat med dem. Vi vet det er utbredt med doping, og det er så viktig å jobbe forebyggende. Vi som er i bransjen må ikke være likegyldige. Vi har et samfunnsansvar, understreker Skjølberg.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

SLT-koordinator Karin Røttereng i Orkdal kommune forteller at samarbeidet med Antidoping Norge har vært helt avgjørende for å kunne lykkes i arbeidet.

– De har stor kompetanse, er kunnskapsrike og ikke minst lette å be. De har ofte tatt turen fra Oslo til Orkdal, sier Røttereng.

– Som fysioterapeuter har vi påvirkningskraft. Jo flere ganger folk hører budskapet om at doping må unngås, jo større sjanse er det for at det går inn, sier OFOs deltaker i prosjektgruppa, Eivind Selven.

Han forteller at de andre treningssentrene i kommunen, 3T og MaxGym, også er med i prosjektgruppa.

– Det tverrfaglige betyr mye. Vi ønsker å spille hverandre gode, fastslår han.

Les hele saken på Fysioterapeuten.no

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]