annonse

annonse

Samlet inn ca. 30 000 kroner på én treningsdag

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Vest Trening satte Ukraina i fokus sist lørdag. Det resulterte i ca. 30 000 kroner til den Ukrainske Forening i Norge. – Vi var litt vel uheldige med været, men det sier litt om hvor lite som skal til å samle inn formidable summer, sier daglig leder Torbjørn Fritzen.

Som Treningsindustrien.no skrev sist uke, skulle Vest Trening arrangere en åpen dag med masse forskjellige gruppetimer lørdag 12. mars – til inntekt for den Ukrainske Forening i Norge.

Dagen var åpen for medlemmer og ikke-medlemmer som selv kunne bestemme om og hvor mye de ville donere til foreningen. Donasjonene skulle matches av Vest helse og trening AS.

En bransje – 10 mill.

Daglig leder Torbjørn Fritzen opplyser at ca. 30 000 kroner ble sluttsummen. Ca. 12 500 i donasjoner fra de som trente, det samme fra selskapet – og i tillegg kom det inn ca. 5 000 kroner fra medlemmer som ikke kunne delta på selve dagen.

– Vi var kanskje litt vel uheldige med været, det var vel den fineste dagen hele vinteren – og vi rakk bare å reklamere for dagen en uke i forkant. Men det sier litt om hvor lite som skal til for å samle inn formidable summer, som samlet kan bety enormt mye for de som mottar støtten, sier Fritzen.

Han trekker frem det faktum at hvis 1 000 av Norges over 1 300 treningssentre kunne gjennomføre en tilsvarende treningsdag, ville det bety mye for de som mottar midlene.

– Dette trenger egentlig bare å koste litt boller, frukt og drikke. Si at hvert senter hadde klart i snitt å få inn 10 000 kroner. Da har treningsbransjen i Norge klart å samle inn 10 millioner kroner til støtte for Ukraina.

– Tenk hvilken beskjed det hadde gitt utad til resten av landet! At en bransje går foran og tar et slikt ansvar hadde vært så utrolig positivt for omdømmet, og ikke minst at vi faktisk hadde klart å samle inn en sum som virkelig hadde betydd noe, sier Fritzen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

En vellykket aksjon

Han forteller at Vest Trening valgte den Ukrainske Forening i Norge på bakgrunn av kjennskap til organisasjonen, menneskene der og vissheten om at støtten ville gå utelukkende direkte til formålet.

– Får vi til dette si en større skala, så blir det en enorm sum – samt utelukkende positive ringvirkninger av en bransje som tar ansvar, viser omsorg og bruker de mulighetene vi faktisk har til å hjelpe andre mennesker, fastslår Fritzen.

Rent praktisk hadde Vest Trening et Vipps-nummer deltagerne kunne vippse til, hvorpå de merket vippsen med «Vest Trening».

– På den måten har vi fått rapport på sum. Det var valgfri sum deltagerne kunne vippse, og det var lett servering som deltagerne kunne forsyne seg av og bruke som energipåfyll mellom timene.

– Vi kunne sikkert gjort masse mer ut av det, men kombinert med tre store ukrainske flagg i flaggstengene våre og mange poster i våre sosiale medier, føler vi at vi fikk maks ut av aksjonen – den korte tiden og været tatt i betraktning, forteller Fritzen.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]