annonse

annonse

SATS bruker hjernen for å motivere til trening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gjennom samarbeidet med hjerneforsker Ole Petter Hjelle vil SATS øke kunnskapen om alle helsefordeler som kommer med fysisk aktivitet.

Noen av de vanligste nyttårsforsettene er å gå ned i vekt, begynne å trene og slutte å røyke. SATS vil derimot løfte fokuset bort fra vekt- og kroppsfokus og i stedet inspirere mennesker til trening gjennom å øke deres kunnskap om hvordan fysisk aktivitet påvirker hjernen positivt, ifølge en pressemelding.

At fysisk aktivitet er viktig for å forebygge sykdommer er kjent for de fleste, men ikke alle vet at hjernen er det organet som påvirkes mest positivt av trening.

Nå innleder SATS et samarbeid med hjerneforsker Ole Petter Hjelle for å formidle fakta om hvor gunstig trening er for alle hjernefunksjoner. Fysisk aktivitet har positiv påvirkning på alle hjernefunksjoner, og forskning viser en tydelig kobling mellom fysisk aktivitet og våre prestasjoner.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Fysisk aktivitet gjør oss også mer oppmerksomme, gir bedre hukommelse og gjør oss mer kreative.

Høyintensiv trening best

– All fysisk aktivitet er viktig. Ikke bare for å opprettholde hjerneceller og hjernefunksjoner, men også for oppbygningen av nye nerveceller. Fysisk aktivitet har en positiv effekt på stresshåndtering, læring, hukommelse, kreativitet, konsentrasjon og intelligens, sier Ole Petter Hjelle.

Hva er da den beste treningsformen for hjernens intelligens?

– All trening er bra trening. En gåtur om dagen kan minske risikoen for demens med opp til 50 prosent, og bare fire minutters fysisk aktivitet gjør deg mer oppmerksom i en hel time etterpå. For optimal effekt trenger du å få opp hjertefrekvensen litt og derfor har såkalt høyintensiv trening den beste effekten på din hjernehelse, sier Ole Petter Hjelle.

Vil spre kunnskap

I filmen «train your brain» vil SATS bidra til bedre folkehelse og inspirere flere mennesker til å være mer aktive i hverdagen.

For å skape en dypere forståelse for hvordan hjernen påvirkes av trening, lanserer treningskjeden også en rekke faktaartikler som eksempelvis «Inaktivitet er nesten like farlig som røyking», «Alle hjernens funksjoner styrkes med fysisk aktivitet» og «Derfor er vi late».

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Trening og fysisk aktivitet er ikke en selvfølge i alles hverdagsrutiner. Vi har nemlig et evolusjonært ønske om å hvile, ettersom hjernen forteller oss at det rett og slett er smartere å spare på kreftene fremfor å trene, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Marianne Orderud i SATS.

– Men med all den kunnskapen som i dag finnes om fordeler med trening, så bør vi tenke annerledes og legge fokuset på å tydeliggjøre hvor viktig trening er for både den fysiske og psykiske helsen. Vi vil hjelpe flere mennesker med å overvinne denne latskapen og ta kontroll over sin egen helse, fortsetter hun.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]