annonse

annonse

SATS ELIXIA låner bort og åpner opp

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Tren i hele Norden, «treningsdonasjon» og Online Training skal holde på medlemmene gjennom sommeren. – Vi håper selvfølgelig at flere av våre medlemmer ønsker å benytte seg av ett eller flere av våre sommertilbud, sier salgssjef Bente Nås i SATS ELIXIA.

Skal du reise vekk i sommer, langt unna treningssenteret? Ikke la medlemskortet ditt ligge ubrukt, lån det bort til en venn!

Slik lyder budet fra Norges største treningssenterkjede på egne hjemmesider og på Facebook. Treningsdonasjon kaller man det.

I inntil fire uker i tidsrommet 12. juni til 6. august, kan et medlem låne bort medlemskapet sitt til en venn. Den som låner medlemskapet får også en økt med personlig trener. Den som låner bort sitt medlemskap beholder Online Training som mulighet, opplyser kjeden.

Skaper lojalitet

– «Lån bort ditt medlemskap i sommer» er en del av et helhetlig sommertilbud fra SATS ELIXIA. Vi vet at flere av våre medlemmer drar på ferie i sommer, og dette tilbudet er til de som ønsker at medlemskapet deres blir brukt i en periode hvor de ellers ikke ville ha besøkt våre sentre, forteller Bente Nås.

Salgssjef Bente Nås i SATS ELIXIA (Foto: SATS ELIXIA)

Hun legger til at tilbakemeldingene fra medlemmene er at de synes dette er et positivt tilbud, og at det er tredje året på rad kjeden kjører «treningsdonasjon» i sommerferien.

– Erfaringen vi gjør oss er at denne kampanjen ikke nødvendigvis genererer nye medlemmer. Men vi skaper lojalitet og får vist frem våre treningsprodukter til en større gruppe mennesker, i en ellers stille periode, sier Nås.

I tillegg til treningsdonasjon, har SATS ELIXIA også et tilbud til de som velger å feriere nært et av kjedens treningssentre i Norden.

– Vi åpner opp alle sentrene slik at våre medlemmer, uansett medlemskap, kan trene på alle våre treningssentre i Norge, Sverige og Finland.

Bidrar positivt

Siste ledd i sommertilbudet er Online Training. Her tilbyr SATS ELIXIA over 80 ulike treningsøkter via internett.

– Hva forventer dere av redusert frys og nedskalering av medlemskap med denne kampanjen?

– Når det gjelder frys, så vet vi at «treningsdonasjon» ikke har noen stor påvirkning på dette. «Tren i hele Norden» er den kampanjen som bidrar positivt her, og vi ser at færre medlemmer velger å fryse sitt medlemskap når vi åpner opp og tilbyr flere sentre og økt fleksibilitet i medlemskapet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer regner dere med benytter seg av denne kampanjen i sommer?

– Vi håper selvfølgelig at flere av våre medlemmer ønsker å benytte seg av ett eller flere av våre sommertilbud, om det er å låne ut sitt medlemskap, trene på et nytt senter eller kun trene Online Training. Det er for tidlig å gå ut med eksakte tall da dette er første gang vi har et så helhetlig sommertilbud til våre medlemmer, sier Nås.

Lav frysandel

– Vi har ikke samme modellen som SATS ELIXIA, hos oss kjører vi med sommerkort. Vi tar imot alle som har lyst til å komme innom og trene, forteller administrerende direktør Hilde A. Sandvoll i Stamina Trening.

Administrerende direktør Hilde Anita Sandvoll i Stamina Trening. (Foto: Stamina)

Hun sier at andelen som fryser medlemskapet sitt om sommeren er lav, men varierer lokalt.

– Der det er mange studenter eller seniorer er frysandelen noe høyere enn gjennomsnittet, sier Sandvoll.

Hos den største fullservice-kjeden i Trøndelag – 3T – fastslår administrerende direktør Hilde Thommesen Holck at de har gode tall for trening, sommer som vinter.

– Størsteparten av de som fryser medlemskap er av den eldre garde som drar på langtidsferier, og de betaler ingenting når de fryser medlemskapet sitt. Vi håper bare de benytter sommerklimaet til å være i fysisk aktivitet mens de eventuelt fryser medlemskapet, og håper de har hentet mye solenergi for å trene på 3T til vinteren, sier hun.

Ikke behov for endring

Thommesen Holck har ikke eksakte tall på hvor mange som fryser medlemskapet nå, men fastslår at det ikke er en så stor andel at de må endre på noe.

Hilde Thommesen Holck i 3T.

– De fleste som holder seg hjemme fortsetter sine rutiner og trener gjennom hele sommeren – naturlignok litt mer ute og litt mindre inne. Men om du har sett været vi har her i dag, så skjønner du at trønderværet ikke leverer behovet for frys!  Her er det bare å kose seg med innendørstrening, sier hun.

3T-direktøren forteller at kjeden har sommertilbud for de som kommer hjem på ferie.

– De er det nokså mange av, og ved hjelp av sommertilbudet kan de være med våre medlemmer på trening for en relativt billig penge i sommer.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]