annonse

annonse

SATS Group kjøper Danmarks nest største treningskjede

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nordens største treningsaktør, SATS Group, kjøper Danmarks nest største treningskjede Fitness DK av PARKEN Sport & Entertainment.

Fitness DK har 41 sentre i Danmark og retter seg mot kvalitetssegmentet. SATS Group (tidligere Health & Fitness Nordic), har over 200 sentere i Norden før kjøpet av Fitness DK, og er eiet av Altor Fund III og TryghedsGruppen.

– Fitness DK er en god match for SATS Group, som allerede er Nordens største innen treningssentre. Vi retter oss inn mot kvalitetssegmentet, og det gjør Fitness DK til rett partner for oss i Danmark, sier konsernsjef Olav Johan Thorstad i SATS Group i en pressemelding.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Etter fusjonen mellom SATS og ELIXIA har vi strømlinjeformet driften, utviklet en rekke nye og innovative treningskonsepter, fått på plass ny medlemsmodell og profesjonalisert organisasjonen. Dette er ting både medlemmer og ansatte i Fitness DK vil nyte godt av, fortsetter han.

Kjøpesummen beløper seg til 100 millioner kroner, ifølge en melding fra PARKEN Sport & Entertainment A/S.

Venter resultatforbedring

SATS Group kan vise til en god resultatutvikling siden SATS og ELIXIA ble slått sammen i 2014. I 2017 endte omsetningen på 3,25 milliarder kroner og EBITDA på 465 millioner kroner. I 2018 forventes en ytterligere resultatforbedring.

Kjøpet av Fitness DK vil gi skalafordeler fordi investeringer i felles medlemsmodell, IT-systemer og treningskonsepter allerede er gjennomført.

– Vår ambisjon er å gjøre Nordens befolkning sunnere og lykkeligere, og vi kan dokumentere at regelmessig trening fører til begge deler. Nå er det danskenes tur, sier Thorstad.

Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]