annonse

annonse

SATS lanserer latterøkt online

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Vi mener den beste måten å starte dagen på, er ved å få seg en god latter. Derfor lanserer vi nå onlinetreningen «Happy New Laughter» – en 10 minutters treningsøkt med lattergaranti, sier Concept Manager Tonje Kristenstuen i SATS.

Det velbrukte utsagnet «en god latter forlenger livet» er faktisk ikke bare en klisjé, fastslår treningskjeden i en pressemelding.

Latter belaster de fleste musklene i kroppen på samme måte som ved en god treningsøkt. I praksis frigjøres endorfiner og stressnivået i kroppen går ned.

Å smile og le er av så avgjørende betydning for livskvaliteten, at latter faktisk kan betraktes som fullverdig meditasjon, heter det i meldingen.

– Visste du at kroppen vår ikke skiller mellom falsk- og ekte latter? Den fysiske effekten er lik om du bestemmer deg for å le, eller fniser automatisk. Du trenger altså ikke å ha utpreget sans for humor for å gi deg selv trening ved hjelp av latter, forklarer Kristenstuen.

Happy New Sleep

Skal du virkelig slappe av, er det imidlertid bare en ting som gjelder: søvn.

– I SATS er vi opptatt av å gi våre medlemmer et helhetlig tilbud, derfor tilbyr vi nå søvn- og avslapningsmeditasjon «Happy New Sleep» på SATS Online. Dette er et lavterskeltilbud til alle som har behov for å slappe av.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– I praksis legger du deg bare ned og lytter til det som skjer. Meditasjonen fokuserer på pusten din, og gir en rolig veiledning for å holde tankene konsentrerte og harmoniske, sier Kristenstuen.

Å sove godt er helt avgjørende for god fysisk og psykisk helse. Normalt sett er ikke en natt med dårlig søvn spesielt farlig, men over tid vil søvnproblemer gi dårlig livskvalitet. Søvn er med andre ord like viktig som å le og å trene.

Happy New You

Både lattertreningen «Happy New Laughter» og søvnmeditasjonen «Happy New Sleep» er en del av SATS store satsing på helhetlig folkehelse, kalt «Happy New You».

– Januar er for veldig mange en start på noe nytt, man setter seg mål, og jobber mot å bli en bedre versjon av seg selv. Å trene og holde seg i bevegelse, handler om å ha det gøy, oppleve mestring og å få ekstra energi. Det er hovedbudskap i «Happy New You», sier nordisk markedssjef Marianne Orderud i SATS.

LES OGSÅ: SATS bruker 80 mill. på markedsføring

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]