annonse

annonse

Foto:

SATS

SATS leverer solid medlemsvekst og sterkt finansielt resultat

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SATS kunngjorde denne uken en imponerende kvartalsrapport for tredje kvartal 2023. Resultatene viser en vedvarende prioritering av egen helse blant folk, noe som har ført til økning i medlemskap og treningsaktiviteter. Antallet treningsøkter på SATS’ treningssentre økte med hele 17% sammenlignet med samme periode i fjor, mens deltakelsen på SATS’ populære gruppetimer økte med bemerkelsesverdige 26%.

Sondre Gravir, konsernsjef i SATS, uttrykte glede over resultatene og kommenterte, “Vi har det siste året fokusert på kjernevirksomheten vår, ved å tiltrekke medlemmer til sentrene våre og hjelpe dem med å lykkes med treningen sin. Vi opplever at medlemmer i større grad benytter seg av vårt treningstilbud, og antall treningsøkter er et viktig nøkkeltall for både SATS og for folkehelsen.”

SATS har i det siste året oppnådd noe bemerkelsesverdig ved å bidra til samfunnsøkonomisk velferdsgevinst. Medlemmene har investert over 22 milliarder kroner i sin egen helse, noe som tilsvarer hele 16 000 kvalitetsjusterte leveår. Dette viser ikke bare SATS’ engasjement for helse og velvære, men også den positive innvirkningen det har hatt på samfunnet som helhet.

Videre Vekst og Investeringer:

SATS planlegger å opprettholde denne veksten og investere i eksisterende sentre for å kunne tilby medlemmene et enda bredere og bedre produktutvalg. Dette forpliktet Gravir seg til, og det reflekterer selskapets mål om å fortsette å levere førsteklasses tjenester til sine medlemmer.

Når det gjelder økonomiske resultater, rapporterte SATS en EBITDA før IFRS 16 på 155 millioner kroner i Q3 2023, og totalt 486 millioner kroner så langt i år. En betydelig prestasjon var også reduksjonen i gjeldsgraden, som gikk ned fra 10,5x til 3,1x sammenlignet med samme periode i fjor. Finansdirektør Cecilie Elde forklarte, “Sterk inntekstvekst og god kostnadskontroll, kombinert med redusert ekspansjonstakt, har gjort oss i stand til å redusere gjeldsgraden og bedre vår finansielle robusthet.”

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]