annonse

annonse

SATS lukker pandemi-kapittelet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Første kvartal bød på opptur sett i forhold til de par tidligere årene for SATS. Medlemsbasen er tilbake og en skakkjørt økonomi er i ferd med å komme i vater. – Vi lukker pandemi-kapittelet og ser fremover, sier konsernsjef Sondre Gravir.

Pandemiens ettervirkninger er nok til stede for mange i treningssenterbransjen ennå, men nå har altså SATS ferdig med den. Man kan anta at treningskjempen ligger litt foran i løypa, og dermed ser det ut til at vi for denne gang kan kalle koronapandemien for historie.

I første kvartal omsatte SATS totalt sett for 1 011 millioner kroner, hvorav 482 millioner kroner kom fra Norge – SATS-sentrene og Fresh Fitness-sentrene.

I rapporten fastslår man at medlemsbasen er tilbake til før-pandeminivåer med 686 000 medlemmer. I Norge rapporterer man 310 000 medlemmer.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Milepæl for Mentra

Totalt sett tapte likevel SATS penger i kvartalet – samlet sett 56 millioner kroner. I Norge ble det et gledelig pluss på 12 millioner kroner, noe som gir en resultatmargin på knappe 2,5 prosent.

I kvartalet nådde også SATS en milepæl med 10 000 registrerte bruker av Metra; SATS’ onlinesatsing som også nå erstatter det tidligere tilbudet. Fra nå av skal Metra bære den digitale satsingen til SATS.

Hvor mange av de registrerte brukerne som faktisk betaler for tilbudet eller hvor mange Rflex-speil som er solgt, sies det ikke noe om.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Girer opp veksttakten

I kvartalet ble det også handlet: Gym Gruppen ble kjøpt og nyheten om at Bare Trening Sør blir Fresh Fitness, ble sluppet. Fra konsernsjefen meldes det at den finansielle situasjonen gjør det mulig å fortsette å plukke attraktive, eksisterende objekter i markedet – kombinert med nyåpninger, såkalte greenfields.

Den finansielle situasjonen til SATS bedret seg kraftig da selskapet hentet ca. 600 millioner kroner i en emisjon i februar.

– Vi sikter mot høyere vekst via flere spor, inkludert en høyere sentervekst enn vi historisk sett har hatt. Det fragmenterte, nordiske treningsmarkedet gir flere muligheter for vekst, og vi vil ta de mulighetene vi kan for å utvide – og gjøre flere mennesker friskere og lykkeligere, sier konsernsjef Sondre Gravir.

– Tja, sier aksjemarkedet – som sendte aksjekursen ned til ca. 17 kroner. Rett før pandemien eksploderte i 2020, var kursen på sitt høyeste noensinne med 29 kroner.

LES OGSÅ: Fresh Fitness kjøper bare Trening Sør

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]