annonse

annonse

Sats melder om milliontap i fjerde kvartal

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningskjeden Sats rapporterer om et resultat etter skatt på minus 150 millioner kroner i fjerde kvartal 2022, til tross for en økning i både antall medlemmer og inntekter. Administrerende direktør, Sondre Gravir, peker på inflasjonspress og høye strømpriser som noen av årsakene til tapet.

Treningskjeden Sats har rapportert et resultat etter skatt på minus 150 millioner kroner i fjerde kvartal 2022, en nedgang fra minus 66 millioner kroner i samme periode året før. Til tross for dette tapet, kan Sats rapportere om en økning på 8 prosent i både antall medlemmer og inntekter fra året før.

Inflasjonspress og høye strømpriser

Administrerende direktør i Sats, Sondre Gravir, peker på inflasjonspress og høye strømpriser som noen av årsakene til resultatnedgangen, men sier også at selskapet er komfortabel med å øke prisene i tråd med den generelle prisveksten på lengre sikt.

Brutto driftsresultat (EBITDA) for fjerde kvartal kom på 230 millioner kroner, en nedgang fra 273 millioner kroner i fjor, og gir en EBITDA-margin på 21 prosent, ned fra 27 prosent året før. Sats-sjefen sier at selskapet vil fokusere på å stenge eller flytte sentre med lav lønnsomhet og forhandle leievilkår med utleiere for å redusere økonomisk risiko.

Rekordmange medlemmer

Til tross for dette tapet, har Sats aldri før hatt flere medlemmer enn nå, med en økning på 13 000 medlemmer til 721 000, en økning på 8 prosent fra året før. Sats-sjefen uttaler at den nordiske befolkningen prioriterer fortsatt investeringer i sin egen helse.

Sats har også fått 13 flere treningssentre i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, og har nå totalt 275 sentre fordelt på Norge, Sverige, Finland og Danmark. Aksjen har imidlertid falt kraftig på Oslo Børs, og ble mandag handlet for litt over åtte kroner, som er en halvering av kursen på 19,5 kroner i februar 2022.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]