annonse

annonse

SATS Norge øker medlemsmassen til 299 000

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SATS rapporterer at de i fjerde kvartal 2019 landet en omsetning på 473 millioner kroner i Norge – en økning på 28 millioner sammenlignet med samme periode året før.

Norge er det største segmentet i SATS, og bidrar med 46 prosent av den totale omsetningen. I kvartalsrapporten skriver selskapet at de ved utgangen av 2019 hadde 299 000 medlemmer i Norge.

Tallene inkluderer både SATS og Fresh Fitness.

Sammenlignet med fjerde kvartal 2018 økte medlemsmassen i Norge med 14 300 medlemmer.

For hele 2019 fikk SATS en omsetning på 1 831 millioner kroner med et driftsresultat på 337 millioner kroner – noe som gir en driftsmargin på 18 prosent.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Utfordringer med PT

Omsetningen fra medlemskap økte fra 339 til 366 millioner kroner i fjerde kvartal. «Annen omsetning» stod på stedet hvil med 106 millioner kroner. I rapporten forklares stillstanden med at kjeden har utfordringer med å rekruttere nok kvalifiserte personlige trenere.

Den siste tiden har SATS Norge byttet sjef ved at John Kristian Stubban gikk av, og Wenche Evertsen har mønstret på.

Fortsatt tap i Danmark

Totalt sett for hele SATS, økte inntektene til over én milliard kroner i fjerde kvartal, opp fra 854 millioner kroner i samme periode året før.

Medlemsbasen økte med 21 prosent til 687 000 medlemmer i kvartalet. Justert for den relativt nye danske virksomheten økte medlemsbasen med 3,8 prosent.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– SATS resultater i fjerde kvartal reflekterer vedvarende robust utvikling. Justert ebitda (driftsresultat før avskrivninger, red.anm.) økte sammenlignet med samme kvartal året før i Norge, Sverige og Finland, og det samme gjelder hele 2019, sier konsernsjef Sondre Gravir i rapporten.

Mens det er resultatfremgang i Norge, Sverige og Finland, fortsetter den danske virksomheten å tape penger. I fjerde kvartal hadde Danmark et underskudd på 52 millioner kroner. I hele 2019 var underskuddet på 133 millioner kroner.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]