annonse

annonse

SATS over bikket over 300 000 medlemmer i Norge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

På slutten av fjerde kvartal hadde SATS/Fresh Fitness 302 000 medlemmer fordelt på 112 treningssentre. Omsetningen i kvartalet endte på 464 millioner kroner, med et positivt driftsresultat på 33 millioner kroner. Nå skal det satses.

Omsetningen i Norge økte med 42 prosent i forhold til samme periode i fjor. Norge er det største landet i SATS-totalen med 46 prosent av totalomsetningen.

For hele SATS-konsernet økte omsetningen med ca. 18 prosent i fjerde kvartal, og endte på rett over en milliard kroner. Driftsresultatet endte på minus to millioner kroner. Det er spesielt Danmark som trekker totalen ned.

Svakere år totalt sett

For hele 2021 omsatte SATS totalt sett for ca. 3,25 milliarder kroner, og fikk et negativt driftsresultat på 224 millioner. Det er svakere enn året før (2020), der omsetningen landet på 3,53 milliarder og et positivt driftsresultat på 11 millioner kroner.

Årsaken er åpenbar med tunge nedstengninger i første del av året i hovedstaden, samt et strengere regime på tampen av året.

– SATS fortsatte å levere sterk medlemsvekst i fjerde kvartal. Salget i andre halvdel av kvartalet ble påvirket av restriksjoner i alle land, og stengte sentre i Finland. Til tross for tunge restriksjoner, holdt medlemsbesøkene seg sterke gjennom kvartalet, sier konsernsjef Sondre Gravir i en børsmelding.

– Nå, med lettelser i restriksjonene i alle land, øker besøkende enda mer og salget tar seg sterkt opp. Den nordiske befolkningen er klar for aktivitet igjen, mer enn noensinne, fortsetter han.

Ser mange muligheter

Fremover skal det satses. Det skal åpnes 15 nye sentre (greenfield) i 2022 og 2023, og i rapporten slås det fast at det er et stort potensial for videre ekspansjon, inkludert oppkjøp og fusjoner.

SATS forventer å se en økende omsetning per medlem, både via ren medlemsavkastning og tjenester som PT, salg av produkter og behandlinger.

Rapporten slår fast at det digitale initiativet Mentra skal utvikles videre. Speilet er allerede lansert, men det er også planer om å lansere et sykkelkonsept. SATS skiller ikke ut egne tall for Mentra.

LES OGSÅ: SATS tar over Gym Gruppen

LES OGSÅ: Treningsspeilet som skal trekke nye kunder

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]