annonse

annonse

SATS Q1: Omsetningen ned 61 prosent i Norge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Stengte treningssentre, spesielt i Oslo, setter sitt preg på tallene for første kvartal. Omsetningen i Norge falt med 61 prosent, og 33 000 medlemmer har forsvunnet sammenlignet med samme periode i fjor.

I første kvartal 2021 omsatte SATS (inkl. Fresh Fitness) for 169 millioner kroner i Norge. I samme periode året før havnet omsetningen på 433 millioner kroner.

Nettoresultatet endte på minus 115 millioner kroner, mot et overskudd på 9 millioner i første kvartal 2020. Q1-rapporten fra SATS viser at 33 000 medlemmer har forsvunnet fra kjeden sammenlignet med samme periode i fjor.

Hele 62 prosent av totalkapasiteten til SATS har vært stengt i kvartalet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Håndterer krisen

For hele konsernet havnet omsetningen på 605 millioner kroner – en nedgang på 39 prosent i forhold til samme periode i fjor. Omsetningen inkluderer offentlig støtte på 108n millioner kroner.

På samme tid er driftskostnadene redusert med 25 prosent. Resultatet før skatt endte på minus 265 millioner kroner, mot et tap på 34 millioner kroner i første kvartal 2020.

Den totale medlemsbasen er ned med 12 prosent sammenlignet med året før.

– For SATS har det vært viktig å håndtere krisen etter to spor. For det første måtte vi håndtere pandemien på kort sikt: Vi har endret våre rutiner for å sikre trygg trening, vi har redusert driftskostnadene og vi har aktivert våre medlemmer via digital trening, sier konsernsjef Sondre Gravir i rapporten.

– Men enda viktigere; vi har forberedt oss på mulighetene som kommer i kjølvannet av pandemien. Megatrenden i samfunnet rundt helse og velvære, samt villigheten til å investere i trening og personlig helse, har aldri vært sterkere. Derfor trapper vi opp våre vekstinvesteringer, legger han til.

Her kan du lese hele rapporten.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]