annonse

annonse

Satser der andre gir opp

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lørdag 30. januar åpnes det to nye treningssentre i det tøffe markedet i Fredrikstad.

Kråkerøy Trening og Sporty 24 åpner begge sine dører siste lørdag i januar 2016. Den ene er et frttstående fullsortimentsenter, mens det andre er en lavprisaktør.

Treningsmarkedet i Fredrikstad er preget av hard konkurranse. På tampen av fjoråret kastet Sats Elixia kortene på ett av to sentre kjeden driver i byen.

Ifølge Fredrikstad Blad har det de siste årene vært mange nyetableringer i bransjen, og konkurransen om kundene er knallhard.

Avisen refererer en epost som Sats Elixia sendte ut til sine kunder i fjor høst: “Sats Elixia ser at grunnlaget for å drifte fire sentre i samme region dessverre ikke er tilstede i Østfold med nåværende konkurransesituasjon. På grunn av leiekontraktens varighet er det bestemt at ELIXIA Kråkerøy legges ned 30.11.15”.

Frisk satsing

Konkurransesituasjonen legger ingen demper på de to nyetableringene. Kråkerøy Trening overtok lokalene fra Sats Elixia, og satser på et teknologispekket senter.

– Det er en potensielt god kundemasse på Kråkerøy og Hvaler. Derfor kastet vi oss over dette, sier Per Gjerløw som er en av to eiere i Kråkerøy Trening.

Sporty 24 tar over for STAC, og utvider med en fullspekket gym i tillegg til at STAC fremdeles vil eksistere som leietaker hos Sporty 24.

– Fredrikstad er en veldig tøff by å gå inn i. De sterkeste konkurrentene vil være Elixia i Dikeveien og Familiy Sports Club, men begge de to er høyprisaktører, ikke en lavprisaktør som vi er. Vi har lykkes veldig godt i andre byer med konseptet vårt. Det blir en morsom case, forteller Bjørnar Eriksen som eier Sporty 24.

Skal i pluss

Bransjeveteran Atle Martinsen beskrev i fjor vår markedet i Fredrikstad som pill råttent.

– I Fredrikstad har det vært overetablering av treningssentre. Ingen tjener penger, markedet er veldig presset, sa han til Fredrikstad Blad.

Begge de to nyetableringene regner med å bruke et års tid på å komme i pluss.

Treningsindustrien.no kommer med fyldige saker om både Kråkerøy Trening og Sporty 24.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]