annonse

annonse

Satser nytt med spesialmølle for rulleski, sykkel og løp

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Idrettssenteret i Sogndal satser nytt med en nyutviklet spesialmølle for både rulleski, sykkel og løp.

Abilica XC- Mill 2700 er utviklet av Mylna Sport i samarbeid med Johannes Høsflot Klæbo og selges eksklusivt av Treningspartner.

Tredemøllen ble lansert under World Cup langrenn i Drammen i mars 2019, og her ble den presentert for det internasjonale skimiljøet.

Daglig leder i idrettssenteret, Kolbjørn Rydvang, fattet interesse for møllen tidligere i år og testet møllen selv i juni. Rydvang mener dette er et meget spennende produkt for treningssentre som ønsker å tilby sine medlemmer noe ekstra.

For Idrettssenteret passer dette produktet perfekt inn under «Sprek inne – sprek ute» konseptet de tilbyr. Trening inne som gjør deg bedre ute.

Sambruk er nøkkelen

Rydvang utdyper videre at med denne tredemøllen på plass kan de nå tilby spesialtrening innen ski og sykkel for ulike kundegrupper. På dagtid kan den benyttes av elever fra både høgskole og videregående skole.

Fra høyre Idrettssenteret ved PT Knut Ripe og daglig leder Kolbjørn Rydvang, sammen med fra venstre førsteamanuensis Christian Frøyd fra HVL og lærer toppidrett langrenn, Eivind Øygard, fra Sogndal vgs på felles trening sammen med en gruppe elever fra Sogndal vgs.

For Høgskulen på Vestlandet (HVL) er møllen aktuell for FOU-prosjekter i regi av skolen. For skiløpere med langrenn i fordypning på Sogndal videregående skole vil Abilica XC-Mill 2700 være et viktig tilskudd i treningsarbeidet gjennom sesongen.

På kveldstid er møllen interessant for Sogndal IL langrenn og ikke minst for medlemmer som er aktive innen sykkel og løp. For PT-ene på senteret skaper dette nye muligheter. Sambruk er nøkkelen for at Idrettssenteret skal utvikle og investere i denne type utstyr.

Kan gi hyggelige ekstrainntekter

Møllen egner seg også meget godt for løping siden det er helt spesielt å løpe på en mølle med så stor plass på. Løpeflaten eller bruksflaten på møllen er 250 cm lang og 100 cm bred, totalt er den 300 cm lang og 120 cm bred. Dette gjør at to kan løpe samtidig om man ønsker!

Spesifikasjonene med 30 km/t toppfart og 20 % som maks stigning gjør at den passer for de beste skiløperne i verden. Johannes Høsflot Klæbo har vært sentral i utviklingen av møllen og det er flere World Cup-løpere som har skaffet seg møllen, både i Norge og fra utlandet.

For treningssentre kan dette produktet skape hyggelige ekstrainntekter. Utleie av timer til idrettslag eller skoler er nevnt, men salg av skiteknikk-timer til ivrige mosjonister er også veldig aktuelt.

Veldig mange skimosjonister vegrer seg for å gå rulleski på grunn av trafikk og nedoverkjøring, her vil man kunne forbedre teknikken i trygge omgivelser. Her kan enten en PT med skibakgrunn selge PT-timer eller man kan gjøre en avtale med andre med kompetanse innen teknikktrening på ski.

Idrettssenteret i Sogndal ønsker å tilby sine plussmedlemmer mulighet til å booke møllen som en del av plussmedlemsskapet. Andre medlemmer må betale en drop-in pris for å booke tid.

Målet for Idrettssenteret er selvfølgelig flere plussmedlemmer.

Les mer om Abilica XC-Mill 2700 her

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]