Mølleprodusenten Woodway får ny distributør i Norge med Eleiko på laget. – Løperne er en stor gruppe som treningssentrene kan kapitalisere på, fastslår Daniel Eriksen.
– Løping er antageligvis en av de største aktivitetsformene i befolkningen. Og sammen med styrketrening det som øker mest, ifølge levekårsundersøkelsen fra SSB. Løping er også den mest tilgjengelige treningsformen. Alt man trenger er å ta på sko og gå ut døren, sier Eriksen.
Han slår et slag for at treningssentrene kan dyrke løperne mer.
– Sentrene kan kapitalisere på løperne ved at de snakker til dem, hjelper dem i gang og presenterer seg som en partner for løpere som skal komme seg gjennom mørketiden eller komme seg et hakk videre med bedre presisjon i intervallene.
Løpefølelse er differensiatoren
Eriksen fastslår at Woodway er tredemøllenes svar på «Formel1».
– En motorisert Woodway tredemølle gir en helt annen løpefølelse enn konvensjonelle møller. Alle som har prøvd vil kunne bekrefte dette. Å løpe på myke lameller uten en hard plate under gir både en komfortabel overflate samt friksjonsfri løping.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Men for «folk flest», er det ikke slik at en mølle er en mølle?
– Jo, det er nok riktig hvis man bare går på møllen, bruker løping som oppvarming, eller hvis man kun tar en og annen tur på mølla. Men er man en som jogger eller løper regelmessig vil man virkelig sette pris på forskjellen. Woodway er også best i klassen for forfot og barfot løping som er «hot» nå, sier Eriksen.
Han legger til at Olympiatoppen har kun motoriserte tredemøller fra Woodway.
– Samtlige eliteserielag i engelsk fotball løper på motoriserte Woodway-møller, og Woodway er tungt representert bak kulissene i de fleste store idrettsarrangement hvor løping utgjør en del av oppkjøringen.
Skal ikke utkonkurrere andre
Eriksen påpeker at Eleiko ikke har noen ambisjon om å utkonkurrere de andre tredemøllene på markedet.

– Det handler ikke om bare å ha Woodway på senteret. Man kan ha 20 møller av hvilket som helst annet merke og supplerer med fire, fem motoriserte Woodway-møller og et par motorløse varianter – for å skape et mer spennende og bredt løpeprodukt. I en såpass stor kategori som tredemøller er det lurt å splitte produktet litt. Vi skal ikke utkonkurrere de andre leverandørene, vi skal levere samme med dem, slik at medlemmene får en større bredde i utvalget sitt, forteller Eriksen.
Woodway har tidligere kun blitt distribuert av Acumed som i stor grad har fokusert på det medisinske markedet, offshore og Forsvaret.
– Som en distributør som først og fremst betjener treningssentre, konkretiserer vi nå Woodway og gjør produktene mer tilgjengelige. De andre store mølleprodusentene prøver å differensiere seg fra hverandre med teknologi ved å kunne koble til smarttelefoner, tredjeparts apper samt egenutviklede apper. Woodway fokuserer heller på løpefølelse enn den nyeste teknologien.
Myntet på high-end-sentre
Det langsiktige målet til Eleiko Norge er å selge 120 enheter i 2019. Planleggingshorisonten er lang som følge av lang leveringstid på inntil fem måneder. Eriksen forklarer dette med at etterspørselen er stor og at Woodway blir sårbare når de får store ordre.
– Barrys Bootcamp bruker kun motoriserte Woodway møller i sitt konsept. Når de ruller ut klubber i et nytt marked kan det føre til forlenget leveringstid for oss. En av de store aktørene i Silicon Valley kjøpte nylig 300 motoriserte møller til sitt hovedkvarter. Slike bestillinger fører til at lille Norge må vente litt ekstra.
– Hvilken del av markedet er det dere sikter mot?
– Det er helt klart high end-markedet. Disse aktørene må fortelle gode, troverdige historier om sitt valg av utstyr for å forsvare sine priser. Ved å velge Woodway kan treningssentrene fortelle at de har valgt det beste utstyret for medlemmer som liker løping, sier Eriksen.