Olympus Trening i Drammen testet ut interessen. Resultatet ble full klasse og ambisjoner om å bli like store som kvinneklassene i yoga.
Yoga har vel tradisjonelt sett vært en treningsform med stempelet «For Kvinner». Hvorfor yoga domineres av kvinner, har daglig leder Bjørn Myhre Nilsen ved Olympus Trening reflektert over:
– Jeg tror det er meg og oss menn med våre forutinntatte holdninger det går på. Kvinner er generelt sett flinkere til å be om hjelp eller spørre i forhold til oss menn. Vi liker å klare oss selv, men nå ser vi den rake motsetningen, og det er jo morsomt.
Olympus Trening startet med medisinsk/klassisk yoga som fikk god mottakelse. Det medførte ytterligere kvadratmeter for å få en egen yoga-sal, som ifølge Nilsen har «skuret og gått».
Stort aldersspenn
Yoga for menn startet egentlig med spøk og moro.
– Jeg ertet et par kompiser fordi de var så stive. Så testet vi litt yoga og syntes det var artig. Jeg spurte yoga-instruktøren vår om hva hun tenkte om dette, og hun var positiv. Vi lanserte det i vårt eget nettverk, og så har det egentlig bare tatt av, forteller Nilsen.
Onsdag 30. august var den første timen med to klasser med tilsammen 20 mann med et aldersspenn på 22 til 60 år.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Det vi ser rent faglig, er at vi menn har godt av å få strekt og bøyd oss litt – og gjort ting vi ikke kan, fastslår Nilsen.
Det er få andre rene herre-klasser for yoga i nærområdet, og han bedyrer at Olympus Trening nå kommer til å satse på dette.
Skal bli like stort
– Ambisjonen vår i starten var å få et godt tilbud med samme type oppfølging etter og under en time, som v har generelt sett. Men ambisjonene vokser når vi ser mulighetene. Nå har vi 50 – 60 kvinner som starter opp samtidig, og vi ønsker at herre-yoga skal bli like stort og legitimt som kvinne-yoga, fastslår Nilsen.
Yoga-tilbudet er et separat tilbud, og går over ti uker. Nilsen forteller at hvis det blir like populært som kvinne-klassene, vil man tilby videregående klasser også for menn.
Olympus Trening har et samarbeid med Trimmen Fysioterapi, og jobber tverrfaglig. Senteret har 400 medlemmer, og ifølge Nilsen vil de ha inntaksstopp ved 500.
– Det er fordi vi driver med oppfølging. Vi gir bort mange timer til medlemmene våre. Hvert medlem får tre timer med en trener ved innmelding, og vi følger opp hvert eneste medlem hver tredje måned, hele tiden, forteller han.