annonse

annonse

Senterbevegelser i august

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Kun fem nyetableringer i sommer, men mange nyåpninger. Og en svær konkurs.

Den største bevegelsen i august var konkursen i treningssenterkjeden Icon. Selskapet Noci1 gikk til skifteretten siste mandag i august. Samme skjebne led datterselskapet Noci2. Resultatet ble stengte dører på til sammen fem treningssentre i Lillestrøm, Sandnes, Skøyen, Årvoll og Grorud.

Den samlede gjelden til de to selskapene beløper seg til nesten 70 millioner kroner, mens det er verdier for omtrent 28 millioner. Det betyr at kreditorene går på en smell. Ifølge Roganytt er rundt 20 millioner kroner av gjelden til SATS Elixia som solgte sentrene i 2014.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Treningsindustrien.no kommer med en sak om detaljer rundt konkursen og videreføringen av sentre og kundeforhold senere.  

I tillegg til storkonkursen, ble det i august registrert opphør i Norkjosbotn Treningssenter – samt registrert en tvangsavvikling av O2 Trening & Velvære AS i Moss i juli.

Optimismen lever

Det ble registrert fem aksjeselskap med næringskode treningssenter i juli/august: Feelgood Åssiden (Drammen) med aksjekapital på 430 000 kroner, Koppang Treningssenter med aksjekapital 144 000 kroner, Sportsjentene AS i Skien, Sprek AS i Gjerdrum og Sprek og Blid Skogsvåg – en underavdeling av Sprek Invest.

Selv om det har vært få nyetableringer i juli/august, har det vært mange nyåpninger – og flere kommer i løpet av høsten.

Av dem vi har omtalt finner vi blant annet SKY Fitness i Bergen, HIT the Gym i Trøndelag, nyåpning av Bjørgen Treningssenter, nytt lavpriskonsept hos Fosen Trenings- og kampsportsenter og Level åpnet i Tønsberg.

Videre utover høsten er det meldt flere nyåpninger. Vi skriver om flere, men det er ikke garantert at vi får med oss alle. Tips oss gjerne om bevegelser og endringer!

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]