annonse

annonse

Ser kraftig oppblomstring av mindre nisjesentre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter en periode med svakere marginer for de store treningssenteraktørene de siste årene, har etableringene i premiumsegmentet dempet seg betraktelig sammenliknet med perioden rundt 2010.

casall_spons_ad

Kampen om kundene har aldri vært større enn nå i det norske markedet. Det har naturlig nok ført til svakere marginer og tvunget eksisterende sentrene til å ha enda større fokus på kostnader, samt bremset etableringsraten for de aller største sentrene.

Utsiktene for «Return on Investment» er av mange aktører blitt vurdert til for svak, og risikobildet i etableringsfasen har stått sentralt i disse vurderingene.

Et stort rom i den norske kulturen for ulike typer trening og aktivitet generelt, har ført til at mange allikevel ønsker å etablere seg – men da ofte i områder med høy tetthet av treningssentre, og dermed stor konkurranse.

– Vi ser en helt klar trend i markedet for mindre risikable etableringer der størrelsesorden er 500 -700 m2 med nisjefokus på sentrene, sier salg og markedssjef i Casall Pro Norge, Christoffer Liven.

Ofte like bra tilbud

– Vi ser at også de med mindre midler enn de store aktørene har mulighet til å etablere seg i lokalmiljøene, der det finnes behov for et lokalt treningssenter som kan gi det samme tjenestetilbudet ofte til en billigere penge, og med enda større fokus på sin nisje. Dette fører til at tilbudet ofte blir like bra, om ikke bedre, på de små sentrene som ikke trenger å være «alt for alle», fortsetter han.

Liven kan fortelle at Casall Pro Norge er i sterk vekst. Selskapet jobber i dag på eksisterende avtaler med blant annet store aktører som Sats Elixia, Stamina og EVO Fitness – men også med kjeder som er i sterk vekst i segmentet av mindre sentre, som Mudo Gym, SKY Fitness med flere.

 Ekstrem vekst for Matrix

– Vi sitter på ulik kompetanse i organisasjonen og har opparbeidet oss god erfaring på etablering av premiumsentre så vel som etablering av nisjesentre, fastslå KAM Thomas Tangnes i Casall Pro Norge.

Matrix tredemøller
Matrix tredemøller

Tangnes har jobbet med Helge og Christoffer Liven i mange år under navnet Fitnessagenten, der Liven senior var hovedaksjonær. Nå satser de videre under det nye navnet Casall Pro Norge etter oppkjøpet av Fitnessagenten sommeren 2016.

– Matrix Fitness som brand er i ekstrem internasjonal vekst og utvikling, og er i dag verdens nest største brand omsetningsmessig i vår bransje. Da er det naturlig at vi også vokser og satser i det skandinaviske markedet, sier Tangnes.

Flere «grønne lunger»

Et av de lokale nisjesentrene som åpnet tidlig i 2017 er SPREK Gjerdrum.

Christian og Bente Larsen så behov for et treningssenter i sitt eget lokalmiljø. SPREK Gjerdrum er kun 450m2 stort, men har allerede etter første uke i drift signert over 600 nye medlemmer – noe som kan sies å være bort imot unikt i dagens marked, spesielt på ett lite sted som Gjerdrum.

Bente og Christian Larsen i SPREK Gjerdrum.
Bente og Christian Larsen i SPREK Gjerdrum.

– Vi har plass til enda flere! sier Christian Larsen som samtidig understreker at en viktig drivkraft for senteret er å holde medlemmene aktive og tilby et sosialt samlingspunkt i bygda.

SPREK Gjerdrum legger litt av ansvaret for å skape atmosfæren og grobunnen over på medlemmene.

– SPREK er ett godt eksempel der man har funnet en såkalt «grønn lunge» i markedet, sier Christoffer Liven i Casall Pro Norge.

Han mener det finnes flere slike lunger med stort potensiale og viser til Mudo Gym Ulsrud som har hatt stor suksess med etablering i samme størrelsesorden på Oppsal/Ulsrud i Oslo – der tilbudet av trening har vært snevert i mange år.

Mudo Gym Ulsrud åpnet 7. januar i år og har også hatt stor medlemstilvekst. Per 14. januar teller antallet påmeldte over 550 stykker, ifølge eier og daglig leder, Marius Skogsrud.

To med sterk vekst

To av de mest aggressive kjedene for tiden når det gjelder etablering, er Mudo Gym og SKY Fitness.

– Vi ser absolutt et marked for vårt konsept om dagen og tror kundene setter pris på et kvalitetstilbud som tilbyr mer spissede konsepter til en bedre pris, sier grunder og daglig Leder i Mudo Gruppen, Fredrik Bjærtnes.

Sammen med Per Christian Pedersen har han de siste årene bygget opp det som nå vokser seg til en av de største aktørene i det norske markedet, med over 30 avdelinger rundt om i Norge.

Jorge Brito i SKY Fitness forteller at de har hatt en enorm interesse for sitt franchisekonsept og at det kommer et knippe nye sentere allerede før sommeren. SKY Fitness har i 2017 allerede etablert seg i Ulefoss, Sarpsborg, Randaberg og Harstad.

[vc_images_carousel images=”5887,5886,5885,5884,5883,5882,5881,5880,5879,5878″ img_size=”630×421″ speed=”4000″ autoplay=”yes” wrap=”yes” title=”Se bilder fra våre leveranser”]

Casall Pro Norge

Casall Pro Norge er totalleverandør av treningsutstyr i proffsegmentet og fører brands som Matrix Fitness, Casall, PaviGym med fler. Selskapet har avdelinger i hele Skandinavia med Sverige og Norge som hovedsatsningsområde. Hovedkontoret ligger i Norrköping der vi også finner sentrallageret til organisasjonen som med sine 3500m2 står for leveringer til hele det skandinaviske markedet. Med salgskontorer i Stockholm og Oslo jobber det rundt 30 personer totalt på Pro-siden med å levere og vedlikeholde treningsutstyr til det skandinaviske markedet. Casall Pro Norge samlokaliseres med Casalls klesavdeling i mai 2017 i nye lokaler på Skøyen i Oslo og jobber med flere ansettelser utover våren 2017 for å dekke opp for etterspørselen i markedet.

Se www.casallpro.no og www.matrixfitness.com for mer info om Casall Pros tjenester og produkter.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]