annonse

annonse

Ser muligheter med nytt seniorprosjekt

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Condis er blant de tre treningssentrene i Norge som er utvalgt til Treningssenterprosjektet, et samarbeidsprosjekt mellom treningsbransjen, Helsedirektoratet, Virke Trening og NTNU. Condis har fått stor pågang av deltakere og håper at prosjektet vil bidra til å rekruttere nye målgrupper.

Senterleder av Condis Lørenskog og Condis Triaden, Katrin Rindtorff, har en god følelse for «Fallprosjekt», den nyeste aktiviteten på senterne. Condis søkte om deltakelse gjennom Virke Trening, og prosjektet er rettet mot mennesker over 60 år – hvor målsettingen er å gjøre eldre mer «motstandsdyktige» mot fall og andre fysiske belastninger.

De to andre deltakerne i pilotprosjektet er Magnat Center Oslo og 3T i Trondheim.

– Vi startet opp kursene for noen få dager siden, den 12. september. Mange av dem som har meldt seg på er ikke medlemmer hos oss fra før, og en god del av dem har heller aldri vært på et treningssenter, sier Rindtorff og legger til at responsen har vært så stor at man måtte sette opp to kurs allerede før prosjektet startet opp.

Kurset omfatter to timer i uken over seks måneder og hos Condis avholdes kursene på senterne i Lørenskog og Triaden.

Nye målgrupper

– Jeg ser for meg en helt ny målgruppe, og jeg håper de får såpass bra fremgang i løpet av prosjektet at de ser nytten av aktiviteten og vil fortsette videre som vanlige medlemmer etterhvert. Dette er veldig spennende for oss som treningssenter også, og vi blir fulgt opp og evaluert underveis, sier Rindtorff.

Hun forteller at Condis ble veldig interessert i pilotprosjektet, og er derfor veldig glad for å bli valgt ut som deltaker på grunn av den store interessen man utviste.

Senterleder Karin Rindtorff har vært i Condis siden oppstarten (Foto: Condis)

– Den prosjektansvarlige hos oss, Kjell Henriksen, utarbeidet søknaden til Virke og har fått prosjektet i havn. Kursdeltakerne går først gjennom en fysisk test foretatt av våre instruktører. På kurset setter instruktørene i gang et utvalg øvelser hvor deltakerne blir kontinuerlig evaluert, og etterhvert legger man opp til mer avanserte øvelser med stadige oppfølginger.

– Noe av det sentrale de eldre skal øve opp, er styrke og balanse. Jeg anser dette for å være et viktig prosjekt og jeg er veldig glad for å være en del av det. Mennesker og helse er jo hva vi driver med og har hovedfokus på. Vi ønsker å gi medlemmene og deltakerne det lille ekstra i hverdagen.

Kjempespennende reise

Katrin Rindtorff har vært med Condis helt siden etableringen på Lørenskog i 2005 og hun sier det har vært en kjempespennende reise.

– Da vi åpnet for 12 år siden var vi helt nye i området, og det stod lange køer utenfor. Vi har utviklet oss i forhold til antall medlemmer og utstyr – og ikke minst utvidelser. Per i dag har vi ca. 3300 medlemmer.

Condis Triaden ble etablert i 2010, og underveis ble det også et samarbeid med Condis Økern som er et eget AS. Condis Fredensborg og Condis Stovner har også vært del av denne samarbeidsavtalen. Disse ble senere solgt og drives nå under andre navn.

– Noen planer om å vokse utover Lørenskog og Triaden?

– Akkurat nå har vi fullt opp med de senterne vi har, hvor vi også er i gang med oppussing. Vi har holdt på i 12 år på Lørenskog og oppgradering var påkrevet. Vi utelukker ikke at vi kommer til å ekspandere, men vi har ingen konkrete planer for øyeblikket.

– Bransjen vil vise hvilken vei vi skal gå. Det er kommet mange nisjesentere i det siste, og fokus er nå både på lavpris og high end. Vi er fullt konsentrert om våre to sentere for å høyne kvaliteten der.

Skiller seg ut

Condis Lørenskog og Condis Triaden er begge fullsortimentsentere, men de to avdelingene er noe forskjellige.

– På Lørenskog er vi sterke på gruppetimer og det drives mye styrketrening, med en stor apparatpark. På Triaden er det mindre gruppetimer, ikke barnepass – men der har vi squash. Dessuten leies lokalene ut til kampsportkjeden Mudo om ettermiddagen og kvelden, forteller Rindtorff.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi har en god blanding av godt voksne samt en god del unge medlemmer – pluss de midt i mellom. Et stort utvalg av gruppetimer gjør oss sterke på denne fronten og vi er også sterkt inne på seniorbiten.

– På Lørenskog har vi et stort utvalg av treningsapparater. Vi tilbyr også badstue, spinning og barnepass. Vi har dessuten en klinikk for helse og velvære med manuellterapeut og muskelterapeut. Og vi har et testlaboratorium for laktat og VO2. Dette er ikke et helt vanlig tilbud på et treningssenter, og noe som åpenbart skiller oss fra konkurrentene, sier Rindtorff, men legger til at konkurransen har vært økende.

– Etter at vi åpnet i 2005 har det kommet flere konkurrenter til, både Sats og Fresh, og i en periode testet en del medlemmer ut de nye tilbudene. Men etterhvert kom de tilbake, fordi de foretrakk et fullsortiment senter, miljøet vi tilbyr som de er blitt vant til.

– Vi er en lokal aktør som tar vare på medlemmene, og vi er veldig lydhøre for hva medlemmene våre ønsker. Det er viktig for oss å skape et godt treningsmiljø. Jeg har registrert at Sats Elixia opererer med forskjellige priser i forhold til tjenestene medlemmene benytter, men vi velger fortsatt å tilby én medlemspris for alle våre tjenester, avslutter Rindtorff.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]