I Askim åpnet nylig det 2 500 kvm store A.C.E. racket- og treningssenter med tre padeltennisbaner, tre squashbaner og en klatrevegg.
For tre år siden var det bare tre padeltennisbaner i Sverige. Nå er det tre hundre. Padeltennis er ifølge Roddy McLeod, nå den raskest voksende sporten i verden.
Padeltennis er en kombinasjon av squash og tennis, hvor man både spiller over nett og mot vegg.
Eierne av A.C.E. racket- og treningssenter, Roddy McLeod og Thorbjørn Berger, sier at responsen på det nye senteret i Askim har vært enorm.
– Vi legger vekt på å tilby aktiviteter til alle medlemmene av familien for at de skal få en fin treningsopplevelse sammen. Vi har derfor prøvd å skape noe unikt, noe vi har klart, for det finnes ikke tilsvarende senter i Norge. Hos oss trener profesjonelle idrettsutøvere, små barn og eldre, og folk som liker å spille padeltennis og squash. Vi har ennå ikke organisert saltimer, men det kommer, sier han.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
McLeod forteller at de fikk mange hundre medlemmer på det nye senteret i Askim i løpet av kort tid.
– Padel har vokst seg veldig stort i Sverige og Spania. Det eksisterer mange padel-sentre rundt omkring, men jeg tror våre kombinasjoner er nokså spesielle.
Tror på kombinasjon
I tillegg til padeltennis og squash har det nye senteret en klatrevegg og stort sett alt annet man finner på tradisjonelle treningssentre. De mange kvadratmeterne gir masse plass til frivekttrening og funksjonell trening.
– Vi tilbyr et performance-senter med svært mye plass til funksjonell trening og mye bra utstyr. Noen sentere har veldig mange apparater, mens for eksempel Crossfit-sentre ikke har apparater. Jeg tror kundene vil ha en kombinasjon, og isteden for at folk må velge, leier vi mer plass og tilbyr begge mulighetene, noe kundene våre setter pris på, forteller McLeod.
Tar en fot i bakken
Roddy McLeod og Thorbjørn Berger eier til sammen tre sentre – A.C.E. Racket og Treningssenter i Askim på 2 500 kvadrat, det 1 500 kvadratmeter store Sparta Treningssenter i Ski, og Ås fysioterapi og treningssenter i Ås som er på hele 3 000 kvadratmeter.
De tre sentrene har til sammen flere tusen medlemmer, men McLeod ønsker ikke å oppgi hvor mange.
Han mener årsaken til suksessen blant annet er at folk ønsker god plass når de trener.

– I Ski har vi ikke tilbud om squash og padel, men veldig mye plass til atletisk trening samt boksing, kickboksing og Crossfit.
I Ås er det 3 000 kvadratmeter store senteret fordelt på to bygg.
– Der tilbyr vi et bredt utvalg av saltimer, 120 per uke, mange styrke- og kondisjonsmuligheter, behandlingsmuligheter samt tre squashbaner og en klatrevegg.
McLeod ser ikke helt bort i fra at han kommer til å utvide de eksisterende virksomhetene, men har foreløpig ingen planer om nyetableringer.
– Vi må prioritere det vi allerede har. Både Thorbjørn og jeg trives med kundekontakt, og selv driver jeg mange saltimer. Med flere sentere risikerer vi å miste sjelen i konseptet, og etter seks år i strekk med bygging og utvidelser må vi også gi mer tid til familien.
Lokal identitet er viktig
McLeod har tro på gradert medlemskap og sier han var blant de første som tilbød det.
– Vi innførte systemet mange måneder før Sats Elixia, Det er logisk å la kundene betale for hva de faktisk bruker, og gradert medlemskap er gjeldene for alle senterne våre.
McLeod mener at for å klare seg i bransjen er man nødt til å finne sin egen identitet og tilby noe spesielt.
– Det er alltid konkurranse i treningsbransjen. Vi satser på å klare oss ved å være unike, dyktige og bedre enn dem vi konkurrerer mot – selv om den største konkurrenten er alle de menneskene som av en eller annen grunn velger ikke å trene, sier han.
– Jeg leste om en russer som eide 50 restauranter rundt om i verden, og ingen av restaurantene var like. Han uttalte at årsaken til at samtlige gikk med overskudd var at alle hadde riktig løsning for stedet de var lokalisert.
– Dette er også min tanke: Hvis vi prøver oss på en «flat løsning» som er såkalt riktig for alle, er det svært lett å bomme. Man må være til stede og analysere hvilke behov man kan tilfredsstille. Men det er ikke nok bare å leie et par tusen kvadratmeter og tilby mye plass, man må også gi senteret et riktig innhold. Det dreier seg om å finne sin egen identitet og å tilby noe som er riktig og spesielt i sitt marked, fastslår McLeod.
LES OGSÅ: Go Big or Go Home