annonse

annonse

Shapemaster Scandinavia i tospann med Sunnaasstiftelsen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nylig trådte samarbeidet mellom Shapemaster Scandinavia og Sunnaasstiftelsen i kraft. Nå står det fem motoriserte treningsmaskiner fra Shapemaster til rådighet på Sunnaas sykehus.

Disse treningsmaskinene vil være en del av prosjektet Det aktive sykehuset og vil være til fri disposisjon for både pasienter og ansatte.

– Det aktive sykehuset er et prosjekt som går ut på at pasientene oppfordres til å trene og delta på ulike aktiviteter på deres egen fritid og utenom de faste treningstimene og -lokalene.

– Dette med et mål om at den mestringsfølelsen dette medfører vil gi økt fremgang og en mer komfortabel og variert rehabiliteringsperiode, sier Heidi Kjærnes som er en av de som står bak prosjektet.

Heidi Kjærnes fra Sunnaas og en av de som står bak Det aktive sykehuset.

– Det er veldig morsomt at Shapemaster har bidratt med disse treningsmaskinene til oss og vi tror at maskinene kan være et viktig og godt supplement til de som er på Sunnaas, sier Sunnaasstiftelsens leder, Marianne Holth Dybwad

En merkedag for Shapemaster og Feelgoodsenterkjeden

– For oss er dette virkelig en merkedag. På lik linje med Sunnaasstiftelsen er vi et firma som brenner for folkehelse og for at mennesker skal ha det bra i hverdagen. Derfor er det en glede for oss å kunne støtte en stiftelse som står for de samme verdiene som vi gjør, og som er med på å forbedre hverdagen til de som trenger det mest, sier markedssjef i Shapemaster Scandinavia AS, Christian Bache.

Shapemaster treningsmaskiner på Sunnaas sykehus.

– Dette blir en videreføring av det Modum kommune startet med da de tok i bruk våre treningsmaskiner ved sitt kommunale rehabiliteringssenter, Frydenberg, i midten av 2017. Vi ser nå frem til å starte en felles erfaringsutveksling med Sunnaas sykehus, og dette vil potensielt gjøre vårt produkt enda bedre – om mulig, utdyper Christian.

Ny aktør i treningsbransjen

Shapemaster Scandinavia AS står for import, salg og markedsføring av treningsmaskiner fra den britiske produsenten Shapemaster. Dette er treningsmaskiner som til forskjell fra tradisjonelle treningsapparater ikke drives av brukerens egen muskelkraft, men i stedet av en elektrisk motor.

Med et tastetrykk starter treningsapparatet å gå av seg selv i en fastsatt tid, og guider brukeren gjennom øvelsen på en trygg og effektiv måte. Hver treningsmaskin er spesialdesignet for å rette seg mot ulike muskelgrupper og det gjør at når man har trent en hel runde i alle treningsmaskinene, så har man fått trent hele kroppen.

Som å få hjelp av en elektrisk sykkel

Siden bevegelsesbanene og tiden man trener er forhåndsbestemt, behøver brukeren verken å vite hvor tungt, hvor lenge eller hvor mange repetisjoner man skal gjøre.

Treningsmaskinene fungerer som en elektrisk sykkel som hjelper den som trener i gang, og så er det opp til en selv å ta i så lite eller mye man vil. Det er hastigheten på treningsmaskinen som bestemmer belastningen og man velger kun om det skal gå raskt, middels eller sakte.

Shapemaster treningsmaskiner på Sunnaas sykehus.

– Målet er at man skal prøve å presse maskinene i den retningen de allerede er på vei, og forsøke å få bevegelsen til å gå fortere. Som et eksempel kan man se for seg at man forsøker å få et saktegående godstog til å gå fortere ved å dytte på det. Ved å skyve og trekke treningsmaskinenes håndtak og pedaler i den retningen maskinene allerede går av seg selv, vil man automatisk bruke de riktige muskelgruppene i hver øvelse.

– Så man trenger ingen forkunnskap eller lang erfaring med styrketrening for å gjøre dette riktig, og faren for overbelastning og skader er så godt som eliminert. Jo saktere det går, jo mer kan man ta i og det vil bli tyngre å utføre øvelsen.

– Skrur man opp hastigheten vil man derimot ha en raskere takt og det blir mer likt utholdenhetstrening. Siden det er du selv som bestemmer hvor mye du tar i blir det en lystbetont treningsbelastning der du kontinuerlig kan endre din treningsinnsats, forklarer Christian.

– Dette gir et unikt treningstilbud til de som har fysiske plager og sykdommer. De kan i en opptreningsfase bare sitte i treningsmaskinene og få passivt beveget på muskler og ledd slik at bevegelsesmønstrene opprettholdes, nervebaner reaktiveres og blodsirkulasjonen øker, sier Christian.

Feelgoodsentrene fjerner dørstokkmila og hjelper deg å finne godfølelsen

For å tilrettelegge for at flere kan benytte seg av denne treningsformen har treningssenterkjeden Feelgood blitt opprettet.

Dette er en franchisebasert treningssenterkjede som åpner opp for at de som vil være med å forbedre andres hverdag i sitt nærmiljø kan starte sitt eget senter.

Feelgoodsentrene baserer seg på Shapemasters treningsmaskiner, og retter seg mot alle de som ikke føler seg hjemme på et tradisjonelt treningssenter, eller de som er ute etter et reelt lavterskeltilbud for aktivering.

Et Feelgoodsenter har som regel verken garderobe eller dusj. Her kommer mennesker som de er, i sine vanlige klær om de ønsker det, og det er bevegelse og godfølelsen som er i fokus.

– Mange drømmer om å kunne drive sin egen virksomhet, tjene gode penger og samtidig kunne hjelpe mennesker i sitt nærområde. Derfor er vi veldig stolte av å kunne tilby et slikt nøkkelferdig produkt som er med på å realisere denne drømmen, sier salgssjef i Shapemaster Scandinavia, Truls Nebell.

Teamet bak Feelgoodsenterkjeden består av (f.v.) Asle Klem Furevik, Truls Nebell, Vibeke Skofterud, Christian Bache og Knut Ole Kopland.

Treningssenterkjeden har vokst raskt siden starten i 2015 og lørdag 7. april åpnet Feelgood Ski som senter nr. 20 i Norge.

– Vi er selv overrasket over at vi vokser så fort, men det er rett og slett fordi det er et så enormt behov for slike sentre og fordi vi ikke er i direkte konkurranse med de tradisjonelle treningssentrene.

– Det er en stor gruppe som har savnet et reelt lavterskeltilbud der de kan utføre grunnleggende styrketrening uten å lære seg crossfit, sette seg inn i hvordan man betjener avanserte vektapparater eller bruker frivekter riktig og effektivt. Det er utrolig morsomt å høre de positive historiene vi får fra driverne av de ulike sentrene og hvor mange liv vi er med på å forbedre. Dette motiverer oss bare til å jobbe enda hardere, utdyper Truls Nebell.

Vil du vite mer om Shapemaster? Kontakt markedssjef Christian Bache

christian@shapemaster.no

Tlf: 975 16 544

Les mer om Shapemaster her

Les mer om Feelgood her

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]