annonse

annonse

Sikter mot 15 – 20 prosent av treningssentrene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Alle kan hoppe! Gruppetrening på trampoline har en stor fremtid på norske treningssentre, mener eieren av Bellicon Jumping Fitness-agenturet i Norge.

Selskapet TheraTrade som driver med salg av fabrikkrenovert treningsutstyr, har også agenturet på tyske Bellicon Jumping Fitness som vi hadde en liten sak om tidligere.

Daglig leder Jan Kristian Bürger i TheraTrade forteller at Bellicon Jumping Fitness har satt trampolinetrening i system i Tyskland.

– De har satt dette i kontekst med et konsept som gjør dette til gruppetrening, og den kombinasjonen har vi veldig tro på. Det har vokst i Tyskland og andre, nærliggende land – og blitt tatt veldig godt i mot, sier Bürger.

Han legger til at tilbakemeldingene er gode fra de treningssentrene som har fått utdannet instruktører, og at han tror dette kan bli en viktig del av treningssentrenes gruppetrening fremover.

Gir mange muligheter

I Norge har TheraTrade solgt trampoliner og kurs til treningskjeden Stamina, som nå har to sentre oppe å gå på trampolinetrening – i Mjøndalen og Bergen.

– Vi har allerede fått gode reaksjoner, så det er tenkt at vi går videre med det, sier Bürger.

Produktansvarlig for gruppetrening i Stamina Trening, Ingvild Lie Indergaard, forteller at Jumping Fitness har fått en fantastisk mottakelse på testsentrene.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det er fulle timer og venteliste, sier hun.

– Hvordan vil du vurdere trampolinetrening som treningsform?

– Vi vurderer det som et svært godt gruppetreningsalternativ. Det er mange muligheter for ulik type trening på trampolinene, samt at timene kan spisses mot ulike målgrupper, som for eksempel ungdom, godt voksne, timer med fokus på stabilitet, core og balanse, styrketimer, cardiotimer og så videre.

– Skal dere implementere det på flere sentre fremover?

Bellicon Jumping Fitness (Foto: TheraTrade)

– Det skal vi om suksessen fortsetter. Det er viktig for oss å bruke god tid i pilotfasen for å teste ut at interessen vedvarer. Trampolinetimer er en forholdsvis kostbar implementering så det må gi oss mer enn nyhetens verdi, fastslår Lie Indergaard.

Store ambisjoner

– Hva slags ambisjoner har dere med agenturet fremover?

– Vi håper på 15 – 20 prosent av treningssentrene i Norge vil ta i bruke Jumping Fitness, for mulighetene man har med trampolinetrening er store – det er bare fantasien som setter begrensinger. Man kan ha alt fra barnetrening til seniortrening, for stort sett alle kan hoppe, sier Bürger.

Han legger til at Jumping Fitness har gitt ham selv mye glede:

– Hopping frigjør serotonin, altså lykkehormoner, og det merker man når man hopper. Hopping gjør deg gladere. Det har jeg selv opplevd; det gir en aha- og wow-effekt, fastslår Bürger.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]