For to år siden hastet Thomas Ingebrigtsen sammen konseptet Gruppetreningsdagen og fikk med seg ni sentre på ideen. Neste år er det hårete målet 100 deltakende treningssentre.
Allerede i skrivende stund er det registrert 32 deltaker-sentre på Gruppetreningsdagen 2020 som arrangeres lørdag 7. mars.
– Hva tror du blir fasit, hvis du skal være litt «breial»?
– Jeg håper at en av de aller største kjedene blir med. Det er en breial tanke. De har riktignok en million ting på agendaen, vet jeg. Det som er gøy er at signalene jeg har fått hittil er at de største kjedene er interessert, forteller Thomas Ingebrigtsen.
Hensiktsmessig tidspunkt
Gruppetreningsdagen ble født som en idé for å sette gruppetrening på kartet igjen. I 2017 fikk Ingebrigtsen ideen og med knappe seks ukers gjennomføringstid, ble det på høsten arrangert en dag med ni deltakende treningssentre.
LES OGSÅ: Fornøyd med veldedig gruppetreningsdag
Året etter, med en litt lengre planleggingshorisont, var det 38 sentre som deltok. For neste års seanse er det lagt inn mer planlegging og egen prosjektleder er på plass. Datoen for Gruppetreningsdagen er nøye overveid.
– Vi tenkte som så at skal vi gjøre dette igjen, må vi planlegge det til et tidspunkt på året som gjør at det er mer hensiktsmessig i forhold til det programmet treningssentrene har. Høsten er hektisk med interne og eksterne conventions og andre merkedager de har adoptert, sier Ingebrigtsen.
Bruke dagen som et mål
Valget falt på lørdag 7. mars fordi datoen passer inn i reisen som medlemmene på et senter tradisjonelt har.
– Vi tenkte litt på treningsmotivasjon: Å sette opp en gulrot som ikke henger for langt unna, men heller ikke for nærme, sier Ingebrigtsen.
Han legger til at folk strømmer til i januar, og med en vinterferie innimellom, vil 7. mars være en fin dato.
– Det var viktig å sørge for at det ble såpass tidlig på året slik at ikke all snøen er borte også, sier han.
Tanken er da at sentrene kan bruke Gruppetreningsdagen som et mål man trener frem mot.
Engasjert flere
Ingebrigtsen hadde noen forutsetninger som måtte dekkes for at det skulle bli en tredje runde av Gruppetreningsdagen. En var å få med noen flere som kunne organisere. Han forteller at en prosjektleder er ansatt og hun skal holde i trådene, mens Ingebrigtsen skal prøve å få med flest mulig sentre.
– Dessuten er poenget å sette gruppetrening på agendaen, så vi har satt i gang BasisBall med flere for å gå bredere ut. Det hele startet med at jeg inviterte mine iQniter-kunder, men målet er at dette skal være produktfritt og åpent for alle, sier Ingebrigtsen.
Han er opptatt av at sentrene kan og bør bruke en slik dag til å holde åpent hus, sette i gang diverse aktiviteter og se på det også som en rekrutteringskanal.
– Det er sentrene selv som må gjøre det de vil ut av dette. Noen har kanskje bare en time, mens andre går inn med begge bena. Uansett er alle like velkomne.
LES OGSÅ: Mangedobling for Gruppetreningsdagen
Samarbeider med Sykehusklovnene
I år som de to foregående årene er Gruppetreningsdagen knytet opp mot et veldedig formål. Og som sist; det er Sykehusklovnene som er den begunstigede part. I fjor samlet Gruppetreningsdagen inn litt over 150 000 kroner til formålet.
– Ideen er at det skal være gratis å trene denne dagen, men man må vippse 100 kroner ved ankomst og få en rød nese – som er billetten, sier Ingebrigtsen.
Sykehusklovnene er klare for en ny runde og samarbeidet er utvidet slik at Gruppetreningsdagen får eget vippsnummer og egen sms.
– Gruppetrening og Sykehusklovnene har mye av det samme i seg. Gruppetrening er smil, latter, «high fives» og kontaktskapende. Og Sykehusklovnene skal lokke frem smil og latter, slik at de som opplever dem kan glemme tid og sted en stund, påpeker Ingebrigtsen.
50 eller 100?
Gruppetreningsdagen har også fått egen hjemmeside – gruppetreningsdagen.no – og fyller på med Facebook og Instagram.
– Her skal vi presentere deltakersentrene etc. Vi prøver nå å få Gruppetreningsdagen inn i en fase hvor min deltakelse ikke er like nødvendig, samt skape litt buzz rundt dagen og konseptet.
– Første mål er at vi skal ha med flere sentre enn i fjor. Det andre målet er å passere 50 deltakende sentre. Det hårete målet er å slå i bordet med 100 sentre. Da utgjør vi virkelig en forskjell, fastslår Ingebrigtsen.