annonse

annonse

Sikter mot 1 000 medlemmer innen utgangen av 2022

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Det er så mange muligheter til å differensiere seg og å gjøre noe som er litt annerledes enn det tradisjonelle. Jeg har en dyp og genuin tro at man kan skape engasjerende treningsopplevelser ved å legge på noen ekstra elementer, fastslår daglig leder Jamie Sorensen i Nivå.

Det aller nyeste treningssenteret i Halden har vært åpent i ca. tre uker. Medgründer og daglig leder Jamie Sorensen forteller til Treningsindustrien.no at tanken om det som nå har blitt en realitet, har ligget der i flere år.

Så dukket det opp et ledig lokale i hjembyen.

– Tanken om et slikt treningssenter har vokst frem over tid når man har sett spennende konsepter i de store verdensbyene vokse frem. Selv om den store veksten i USA og Storbritannia er innen såkalt «boutiqe fitness», har ikke den trenden tatt av i Skandinavia.

Sorensen mener det er mange muligheter til å differensiere seg og å gjøre noe som er litt annerledes.

– Jeg har en dyp og genuin tro på at man kan skape engasjerende treningsopplevelser ved å legge på flere elementer som for eksempel flinke trenere, elementer av lys, en gjennomarbeidet lyd og musikk mv.

– Det er jakten på den skikkelig gode og råe treningsopplevelsen som gjør at vi angriper der, fastslår han.

LES OGSÅ: Bransjeprofilen: Teknologinerd med måledilla

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Går for konsepter

Nivå disponerer ca. 1 000 kvm. og har innredet tre konseptrom i tillegg til et stort studio. Det ene konseptrommet huser et tradisjonelt gruppetreningstilbud med yoga, pilates, stretching, koordinasjonstrening mv.

De to andre er dedikert til konsepter under paraplyene Burn og Power. Sorensen opplyser at konseptene bygger på løpetrening og høyintensitet intervalltrening.

– Hvem er målgruppen?

– Nivå er et stort senter i en mindre by, så vi har ikke snevret helt inn. Konseptene våre er egentlig sirkeltrening hvor man selv velger fart, motstand og vekt – og denne treningsformen brukes av alle typer mennesker.

– Men profilen vår og produktet vi leverer tiltrekker seg kanskje mennesker som allerede er aktive og som ønsker en spennende treningsopplevelse, sier Sorensen.

Tredelt prismodell

Prismodellen til Nivå spenner fra 549 til 999 kroner per måned. Sorensen sier at prismodellen tar høyde for at det alltid vil være en del som ikke vil delta på klasseprodukter.

– Prismodellen inkluderer kun studio, med klasser og et eget medlemskap på topp som gir medlemmet tettere oppfølgning av en trener. Det er ikke en ren PT 1:1, men en trener man kan chatte med i appen vår og som følger deg opp på senteret.

– Ambisjonene på antall medlemmer?

– Vi vil ha tusen medlemmer innen utgangen av 2022. Vi skal drive et fint og godt senter i Halden – og gjøre det skikkelig.

Valgte å stå på egne ben

Sorensen forteller at mottakelsen har vært kjempegod, med over 450 forhåndsregisterte før åpning. Interessen rundt senteret er stor.

– Hva med konkurransen i Halden?

– Det er dyktige konkurrenter her i Halden og det er en stor variasjon i tilbudet med mange aktører. Det er ikke det at det mangler treningskapasitet, men vi føler vi tilbyr noe nytt og annerledes – og ønsker å tiltrekke folk med det.

Travel mann: Medgründer og daglig leder Jamie Sorensen (Foto: Nivå)

Nivå er et frittstående treningssenter, og det er naturlig å spørre den forhenværende sjefen for franchise i Family Sport Club hvorfor de velger å stå utenfor en kjede?

– Det er mange fordeler og ulemper både ved å stå alene og å være i kjede. Jeg må si at jeg savner kjederessurser nå når vi står på egne ben og jobber hardt med alle typer problemstillinger. På den andre siden er vi også glade for å stå på egne ben og ta helt egne valg.

– Vi hadde lyst til å bygge et spesielt produkt som vi ikke fant i Family eller andre kjeder, sier Sorensen – og legger til at han har bare gode ting å si om Family og andre kjedekolleger.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Full fokus på optimal opplevelse

Av de tre gründerne bak det nye senteret er det kun Sorensen som skal ha sin daglige arbeidshverdag på Nivå. Totalt er det nå fire heltidsansatte og 18 på lønningslisten, totalt sett.

– Medlem av Virke Trening eller NHO?

– Vi er for øyeblikket ikke medlem i Virke, men skal bli det straks vi har landet etter åpningen. Jeg mener at hele bransjen burde samles bak en organisasjon og stå sterkt sammen.

På utstyrsfronten har Nivå kjøpt mesteparten fra Qicraft Norway og noe fra ata treningsutstyr. På medlemssystem har man valgt polske eFitness. MyWellness-universet fra Technogym brukes sammen med det valgte medlemssystemet.

– Hva med onlinetrening?

– Før øyeblikket har vi ingen onlinetrening, sier Sorensen – og legger til at de ikke har tatt stilling til om det blir aktuelt fremover.

– Onlinetrening var høyaktuelt under pandemien, og mange har blitt glade i det. Men vi har 100 prosent fokus på å skape det vi mener er den optimale treningsopplevelsen på treningssenteret først. Så får vi se om vi skal gå online senere.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]