annonse

annonse

Skal bygge brand i Norge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

ZIVA Scandinavia selger treningsutstyr direkte fra egne fabrikker i Shanghai. Knut Georg Engebu er mannen som er ansvarlig for salget i Norge og resten av Skandinavia.

ZIVA er opprinnelig et merke med hovedsete i Shanghai, der grunnleggeren, engelske David Barr, har bygd opp ZIVA til å bli et globalt merke. Selskapet er representert i over 70 land, og omsatte i 2015 for over 20 millioner dollar. Tidligere i år ble ZIVA Scandinavia etablert for å tilby funksjonelt treningsutstyr til det skandinaviske markedet.

Selskapet produserer blant annet vektskiver, hantler, benker, stativer, gruppetreningstilbehør og funksjonelle løsninger.

– Jeg møtte David Barr på en messe tilbake i 2007, da han jobbet som agent i Kina og drev med trading av blant annet frivekter mot markedet i USA. Jeg fortalte ham at han burde satse på kommersielle produkter og bygge opp en egen merkevare, og slik har det gått siden da, forteller Knut Georg Engebu.

Engebu jobbet i Avancia på den tiden, og tok ZIVA inn til kjeden. Han sluttet i Avancia i 2009, og begynte oppbyggingen av sin egen treningssenterkjede; FitnessRoom – som også (naturlig nok) bruker ZIVA-utstyr.

Skal utvide produktspekteret

Som et argument for produktene, forteller Engebu at ZIVA for eksempel har levert full utstyrspakke på alt funksjonelt utstyr til den brasilianske olympiske komite.

Knut Georg Engebu
Knut Georg Engebu

ZIVA har to egeneide fabrikker utenfor Shanghai hvor produktene kvalitetssikres. Les Mills har valgt å outsource all produksjon av Smart Bar til ZIVA.

– Vi har kontorer i hele verden. Hovedkvarteret ligger i Shanghai, og i tillegg til ZIVA Scandinavia som jeg eier og driver, har vi egne kontorer i Storbritannia, Tyskland, Tsjekkia, USA og Brasil. Kontorer som kun har fokus på ZIVA-brandet, forteller Engebu.

Som en del av merkevarebyggingen planlegges det, i tillegg til de funksjonelle produktene, på sikt en egen retail-linje som skal inn i sportskjeder, samt en kleskolleksjon.

Store kjeder internasjonalt

– Jeg har vært med helt fra starten og sett hele produktutviklingen. Fra 2007 til nå har kvaliteten løftet seg veldig.

Engbø forteller at salgspitchen i begynnelsen var eierskap til verdikjeden, og dermed færre ledd og rimeligere produkter.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Nå er det hovedsakelig kvalitetene på produktene og garantien vi har. Vi har blant annet fem års garanti på urethanehantlene og tre år på gummihantlene. Det er ikke så mange andre som har det. Vi konkurrerer med alt fra lav-ende aktører som importerer billigprodukter basert på resirkulert gummi, men på samme kvalitetsskala som oss har vi for eksempel Escape og Eleiko. ZIVA har produkter for alle kvalitetsnivåer, helt fra rimelige rigs til store og mer avanserte funksjonelle rigger, samt mange ulike hantler og vektskiver med utallige fargekombinasjoner. Vi har totalt fem produktkataloger som til sammen teller over 200 sider.

Hvem er kundene deres?

ZIVA kettlebells
ZIVA kettlebells

– Vi tegnet en stor avtale med Fitness 24Seven i 2014. Kjeden har mellom 130 og 140 sentre, men kun noen få i Norge. Det er en storkunde, men utover det består kundemassen av frittstående sentre i Skandinavia. Men internasjonalt har vi blant annet Pure Gym, Gym Group, Planet Fitness og Anytime Fitness. Vi har også en global avtale med Matrix, sier Engebu.

Blant relativt ferske leveranser finner vi for eksempel Treningssenteret Moldehallen, Bare Trening og Norske Studenters Roklubb.

Skal vokse rolig

Engebu forteller at ambisjonen til ZIVA Scandinavia er å vokse rolig og behersket.

– Vi skal ikke sette opp et stort kontor lokalt. Vi er to per i dag, hvorav en selger som er på veien og markedsfører ZIVA som et brand. Vi håndterer dette selv, uten andre distributører fordi vi har en meget god kommunikasjon med hovedkontoret.

– Hva er drømmescenariet? En av de store kjedene på kroken?

– Selvfølgelig. Det er absolutt interessant. Vi har jo slike avtaler andre steder, men det norske og skandinaviske markedet er veldig tøft i forhold til mange andre markeder – og det er en del knyttede bånd fra mange år tilbake, så jeg kommer til å bruke tid på dette, fastslår Engebu.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]