annonse

annonse

Skal erobre markedet med nytt gruppetreningssystem

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Showfit Class Creator skal hjelpe instruktørene med å lage og gjennomføre bedre gruppetreningstimer. Gründer Jens Disington starter i Norge, men har verdensmarkedet som mål.

– Showfit Class Creator tilbyr en helt unik totalopplevelse og det lille ekstra innenfor gruppetrening for medlemmene. Vi tilbyr en komplett miks av faglige digitale treningsverktøy og andre fysiske produkter som gir bedre treningskvalitet, opplevelse og økt treningsaktivitet – i kombinasjon med relevant og motiverende treningsinformasjon og underholdning, fastslår Jens Disington

Kombinert med jobben som kroppsøvingslærer ved Ullern videregående skole, har han de siste årene etablert selskapet Showfit AS. Han forteller at forretningsideen er å utvikle og selge et komplett sortiment av faglige, digital treningsverktøy til gruppetreningsinstruktører, PT-er og medlemskunder på treningssenter. Nå er noen av produktene klare for markedet.

– Jeg har investert ca. 2,2 millioner kroner og minst tre millioner kroner i gratis arbeidstimer, fordelt på tre personer, forteller Disington.

Gründeren i Showfit har jobbet som gruppetreningsinstruktør og PT i mange år og har tre års utdannelse fra Norges Idrettshøgskole, samt utdannet sykkelinstruktør, sal-instruktør, PT og mental trener.

Samle alt på ett sted

Showfit Class Creator (SCC) er kort fortalt et pedagogisk presentasjonsverktøy for gruppetreningsinstruktøren. Programvaren har en forberedelsedel i fire faser og en visningsdel: Spilleliste, musikkmiksing, musikkanalyse og koreografi, mediemiksing og innstillinger, og avspilling.

Jens Disington, gründer i Showfit AS.
Jens Disington, gründer i Showfit AS.

– Du som instruktør skal kunne skape, lage og vise dine egne og unike presentasjoner av gruppetreningstimer. Du har mulighet til å lage en spilleliste og gjøre både musikkmiksing, koreografi og mediemiksing før du viser og spiller av presentasjonen. Som instruktør får du en ny dimensjon innen lyd og visualisering for å skape gode stemninger og underholdning, kombinert med relevant treningsinformasjon, sier Disington.

Treningspresentasjoner kan lages for alle typer gruppetreningskonsepter som for eksempel roing, løping, sykling, crossfit og ulike typer av aerobic-klasser.

– Det unike med SCC er å samle alt på ett sted. Alle gruppetimer og spillelister som i dag er lagret på ulike plasser, kan samles i ett system, kombinert med de fem nevnte funksjonene. Spesielt koreografidelen er unik, hvor du kan bygge opp din egen database på steg og blokker, samt mediemiksingen hvor du selv kan velge å bruke egne bilder og videoer eller kjøpe eksternt.

Skal høyne kvaliteten

Disington forteller at kjernen i produktet er slagordet «Ta et ekstra steg! STEP UP!» – for å forbedre både gruppeinstruktøren og brukernes gruppetreningstimer.

– Intensjonen er å gi instruktørene ubegrenset frihet og fleksibilitet. Målet er å høyne kvaliteten på presentasjonen og gjennomføringen av gruppetreningstimen. Sluttmålet er å bedre treningsutbyttet og treningskvaliteten for medlemmene som deltar på dine gruppetreningstimer, og at flere av medlemmene kommer tilbake til dine timer, fastslår Disington.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

SCC kan brukes både på PC og Mac og fremvisning skjer via skjerm eller projektor på lerret. Senere i utviklingsløpet vil SCC også kunne installeres på nettbrett eller mobiltelefon for avspilling.

– Etter hvert vil programvaren være integrert mot eksisterende programvare som styrer lyssetting og røykmaskiner inne i en gruppetreningssal for å skape det lille ekstra av stemning og underholdning, forteller gründeren.

Stort marked

Disington har et mål om å kunne selge ca. 1 000 lisenser av Showfit Class Creator i løpet av 2016, hovedsakelig i det norske markedet fremover. Men stopper ikke ved grensen.

– Det er ca. fshowfit mobilem millioner gruppeinstruktører i verden i dag. En markedsandel på en prosent innen fem år, gir 50 000 lisenser. En snittpris på 500 kroner per lisens, gir en omsetning på 25 millioner kroner bare for SCC, forteller han.

For Showfit begrenser seg ikke bare til Class Creator. Selskapet har også utviklet en mobilapplikasjon myntet på medlemmene og et komplett vikarbookingsystem for treningssenterbransjen. Og som en overbygning for hele Showfit-universet, et profesjonelt nettverk hvor instruktører og PT-er kan dele og gi tilbakemeldinger innen koreografi, treningsprogram og øvelser, samt opprette grupper for diskusjoner.

– Poenget er å ha et forum for å dele erfaringer med SCC, samt å kunne gi tilbakemeldinger på koreografi på en skala fra 1 til 10 for ulike ferdigheter, samt legge til kommentarer, sier Disington.

Vil ha testere

Vikarbookingsystemet VBS er i en såkalt betaversjon, og Showfit inviterer treningssentre til å ta direkte kontakt for å være med på testingen de neste månedene.

image018

– Det unike med denne web-applikasjonen er at sentrene kan ha et vikarbookingsystem ikke bare for gruppetreningsinstruktørene, som iBooking, men også for PT-er, treningsveiledere og alt annet personell som resepsjonister, selgere og rengjøringspersonale. Det er et komplett vikarbookingsystem, sier Disington.

SCC og gratis mobil applikasjon

Showfit Class Creator- programvaren er integrert med gratis mobilapplikasjoner for iOS og Android, hvor antall intensitetssoner fra 3 opp til 10 soner, kan tilpasses og vises med ulike farger og prosenttall både innenfor SCC og mobil applikasjonen. Både SCC og app-en er satt opp med ferdig innstilte farger og prosenttall innenfor det antall valgte soner det enkelte senter velger å bruke.

image016(1)– Før timen starter kan instruktørene vise en oversikt over hele intensitetsprofilen visuelt, men også vise planlagt tid i hver sone og hva det utgjør i prosent av totaltiden. Instruktøren kan når som helst underveis i timen vise informasjonen på nytt til medlemmene. På den måten kan medlemmene som deltar på timen sammenligne sin egen tid og prosent i hver sone på mobilen med det som var planlagt av instruktøren. Det gir god og direkte feedback til medlemmene underveis i timen, forteller Disington.

Mobilapplikasjonen kommer også som en betalingsversjon for Android, da med en helhetlig database av treningsøvelser innen styrke kondisjon, koordinasjon, spenst, hurtighet, crossfit, bevegelighet, samt mentale treningsprogram og oversikt over alle lagidretter og individuelle idretter.

– Visjonen er å tilby en komplett og helhetlig treningsapplikasjon som kunden kan bruke for å planlegge sine økter innenfor alle treningsformer og idretter, både for trening på senteret eller privat, sier Disington.

Frigjør skjermflater

På spørsmål om konkurransen i markedet sier Disington at programvaren Showfit Class Creator er både ny og innovativ, og det eneste av sitt slag på markedet.

– Det finnes ikke et tilsvarende produkt på markedet i dag, verken nasjonalt eller internasjonalt. Substitutter eller konkurrenter som Activio, MyZone, Virtual Sport og Suuntos iQuinter baserer seg på at medlemmene har et pulsbelte og den personlige medlemstreningsinformasjonen vises på skjerm i salen sammen med video og intensitetssone.

– SCC flytter denne personlige medlemsinformasjonen fra skjermen til den enkeltes mobil eller på sikt til de nyeste pulsklokkene med håndleddmåler. Poenget er å frigjøre så mye som mulig av skjermflatene i salen til relevant treningsinformasjon som gjelder alle deltakerne, mikset med variert underholdning med video, animasjoner, bilder og tekst, fastslår Disington.

Han presiserer at SCC er ikke et nytt treningskonsept-system, men et system som gir gruppetreningsinstruktører en motsats til dagens ferdiglagede gruppetimekonsepter fra Les Mills, Zumba etc.

 – Vi tilbyr både en ubegrenset frihet til å skape en egen, original og unik gruppetime, samtidig som instruktøren kan velge å hente inn en ferdiglaget Les Mills gruppetime i SCC med en egen mal for senteret eller kjeden. Reklame og senterinformasjon er også mulig å legge inn, sier Disington.

Her kan du laste ned en prøveversjon av SCC for gratis testing i 15 dager.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]