annonse

annonse

Skal inn med konsepter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nordiske LivingSport tar tiden til hjelp på sin vei inn i det norske markedet. Men det hjelper å ha nordiske rettigheter på Reebok og Adidas.

LivingSport i Norge består kun av en mann, danske Thorsten Hævdholm, som har gjort nordmann av seg og bemanner selskapets salgskontor i Oslo.

Med sin egen merkevare Titan Fitness og Titan Box, har selskapet ambisjoner om å posisjonere seg både på treningssenter- og bedriftsmarkedet, selv om tilstedeværelsen i stor grad hittil har vært retailbasert via forhandlere som Klubben.no og XXL.

– Vi skal inn i alle markedssegmentene og har spennende konsepter som passer fint i både det profesjonelle, semi-profesjonelle og retail-segmentet. Dessuten er det en styrke å både representere sterke merkevarer som Reebok og Adidas, samt våre egne merkevarer.

Tar det rolig

LivingSport er en del av det danske konsernet Fitness & Healthcare Group, hvor lager og de 58 ansatte holder til i Ballerup rett uten for København. I tillegg til LivingSport består konsernet av MedicSport som forhandler profesjonelt treningsutstyr, samt ProTerapi som selger utstyr innen fysioterapi og rehabilitering.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi gjør mye for å integrere kompetanse og produkter på tvers av hele konsernet, fastslår Hævdholm, som selv er utdannet fysioterapeut.

Han forteller at oppbyggingsfasen er godt i gang i Norge, og at man tar ett, kanskje to, steg av gangen. Foreløpig er han alene om å representere LivingSport i Norge, men sier at det  er naturlig at det på sentralt hold tenkes høyere tanker.

– I og med at vi er en stor leverandør av profesjonelt utstyr i Danmark, er det naturlig å tenke tanken om at vi på sikt etablerer oss som en komplett leverandør i Norge, sier Hævdholm.

Konsepter fremfor produkt-push

Sammen med CrossFit Christiania har selskapet levert et nytt treningsrom/crossfitbox på Comfort Hotell Børsparken. Hævdholm forteller at det er positiv dialog med hotellkjeden om eventuelle flere slike etableringer.

– Vi er også i dialog med en treningssenterkjede når det gjelder Titan-produktene. Vi har produkter, priser og tjenester som er konkurransedyktige, men det er viktig å skape konsepter og komme inn den veien, fastslår Hævdholm.

Reebok har en god posisjon i markedet innenfor gruppetrening og her er det fortsatt planen at samarbeidet med Klubben som forhandler skal videreføres.

Han påpeker at Livingsport ikke følger en push-strategi på proffmarkedet, men vil være en konseptleverandør.

– Vi ser for eksempel at eldre-segmentet er spennende. Vi lanserer ProWalking som konsept, hvor vi også vil være en samarbeidspartner på kompetanse rundt konseptet. ThoraxTrainer er et annet konsept hvor vi jobber med å komme i kontakt med folk som jobber med gruppetreningskonsepter, sier Hævdholm.

Utvider porteføljen

I de umiddelbare planene til LivingSport i Norge, ligger det også en oppjustering av produktporteføljen.

– Vi utvider med en større produktportefølje på semi-kommersielle produkter for bedrifter og hoteller. Vi ser en trend med økt etterspørsel fra markedet. Ikke bare det kommersielle, men også det private markedet som vil ha litt dyrere og bedre produkter.

Selskapet skal også bygge brand på treningsklær.

– Vi har fått en fin posisjon på fitnessmarkedet og vi har kompetanse i selskapet på dette – så det er noen spennende ting på gang innen retail og proffmarkedet, forteller Hævdholm.

Hvordan ser du på konkurransen på det norske markedet?

– Vi er i etableringsfasen, og den jobber vi stille og rolig med. Vi bygger opp referanser for vi vet av erfaring at det er det som skal til. Vi har det i Danmark og Sverige, og da skal det også fungere i Norge, men det må selges inn, sier Hævdholm.

LES OGSÅ: CrossFit på hotellet

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]